St. Lucia

St. Lucia is gelegen aan de warme Indische Oceaan en het unieke St Lucia estuarium in de provincie KwaZulu Natal. Het dorp is een soort van resort gelegen bij het iSimangaliso Wetland Park en dit bijzondere reservaat waar veel nijlpaarden en krokodillen leven. Vroeger was St. Lucia een echte vissersplaats maar tegenwoordig draait het vooral om het toerisme, waarbij het vissen nog wel steeds een belangrijke rol speelt.

Vanwege het tropische klimaat kunt u het hele jaar in St. Lucia terecht. Het heeft kilometerslange stranden waar u heerlijk kunt zonnebaden en waar u het hele jaar door kunt zwemmen in de warme golven van de Indische Oceaan, iets waar de dolfijnen ook dol op zijn. U kunt gaan kanoën, diepzeeduiken, paardrijden, varen, snorkelen, walvissen spotten in het seizoen (van mei tot december), of een bootcruise maken op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

Net voor de ingang van het iSimangaliso Wetland park ligt het St. Lucia Crocodile Centre. Dit is opgericht om behoud van de Nijlkrokodillen te garanderen. Naast de Nijlkrokodil zijn er nog een aantal andere soorten krokodillen en diverse slangen te bewonderen. Er wordt voorlichting gegeven, er is een tentoonstelling, een souvenirwinkel en een restaurant.

In St. Lucia zijn diverse kleine (souvenir)winkeltjes, (vis)restaurants en winkels waar vis- en/of surfbenodigdheden verkocht worden. Kraampjes en verse streekprodukten vindt u hier ook.

St. Lucia is een heerlijke plek voor een geweldige vakantie, u kunt veilig wandelen in het dorp maar pas op, vooral als het donker is, want ook nijlpaarden willen zich wel eens in de straten van het dorp ophouden!

En met Hluhluwe Imfolozi NP, Sodwana Bay en Culturele Zulu Dorpen ‘Just around the Corner’ is het veelzijdig en heeft het alles wat u zich op een Zuid-Afrika vakantie kan wensen.

Toevoegen aan reisplan