Steden - Zuid-Afrika

Albertinia

Albertinia is een klein dorp in de provincie West-Kaap aan de voet van de Langeberg bergketen op zo’n 50 km ten westen van Mosselbaai. De plaats dankt haar naam aan..

Alexandria

Alexandria is een klein boerendorp in de Oost-Kaap gelegen aan de prachtige route van Port Elizabeth naar Kenton-on-Sea en Port Alfred. Ooit gesticht door de Hollanders en vernoemd naar de Dominee..

Ballito

Ballito is gelegen op ongeveer 30 minuten rijden van Durban aan de zogenaamde Dolphin Coast in de provincie Kwazulu Natal. Vanaf de luchthaven van Durban is het ca 40 minuten..

Barrydale

Barrydale Het plaatsje Barrydale – gelegen in de provincie West Kaap – ontstond aan het begin van de 18e eeuw toen boeren zochten naar vruchtbare grond om gewassen te verbouwen…

Bathurst

Bathurst is gelegen in het Cacadu district van de Oost-Kaap provincie tussen Grahamstown en Port Alfred. Het heeft de uitstraling van een oud Engels dorp en de ‘Pig and Whistle’..

Bela-Bela

Bela-Bela is een plaats in de provincie Limpopo en ligt tussen Pretoria en Polokwane. Het valt onder het Waterberg District. Bela-Bela betekent vrij vertaald ‘kokend kokend’ en verwijst naar de..

Bergville

Bergville is een klein stadje gelegen aan de voet van de Drakensberg mountains in Kwazulu Natal. Oorspronkelijk was de naam Bergville Mountain Village in 1897.  Heden ten dage is het..

Betty’s Baai

Betty’s Bay is gelegen in het Overberg gebied van de Westkaap provincie van Zuid-Afrika. Prachtig uitgestrekt aan de Atlantische oceaan dicht bij de Palmiet rivier en aan de voet van..

Bloemfontein

Bloemfontein is de hoofdstad van de provincie Vrystaat (Freestate) en ligt zo’n beetje in het midden van Zuid-Afrika. Wellicht heeft u het Freestate Stadium in deze stad voorbij zien komen..

Bloubergstrand

Bloubergstrand ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van het centrum van Kaapstad en is de plaats bij uitstek om de meest prachtige foto’s te maken van de Tafelberg. Het is..

Botrivier

Botrivier is gelegen in Overberg regio in de West-Kaap provincie. Een plaatsje aan de N2 op de berghellingen van de Houwhoek Mountains. Het is omgeven door wijngaarden en graanvelden en..

Bredasdorp

Bredasdorp is een slaperig boerenstadje gelegen tussen schapenboerderijen, graan- en koolzaadvelden in de Overberg regio van de West-Kaap provincie. Het ligt op de hellingen van de Heuningberg met op 35..

Breede Rivier

De Breede River is gelegen in de West-Kaap provincie en zoals de naam al doet vermoeden is het een brede rivier en is de naam afgeleid van het Nederlands. De..

Brits

Brits is een stad in de provincie Noord-West op zo’n 55 kilometer ten westen van Pretoria. Het is een gebied dat bekend staat vanwege de platinummijnen en waar citrusvruchten, groente..

Calitzdorp

Rijdend langs de route 62 kan het niet missen. Hier vindt u aan de westelijke zijde van de kleine Karoo in de West-Kaap provincie Calitzdorp. Misschien wel beter bekent als..

Calvinia

Calvinia is gelegen in de Karoo van de Northern Cape provincie, ontstaan in het midden van de 18e eeuw als Hantam en in 1851 vernoemd naar John Calvin (Franse theoloog)..

Camps Bay

Camps Bay is een wijk van Kaapstad en de “Place to Be” indien u van strand, uitgaan, heerlijk eten en flaneren houdt. Terwijl de rock stars en modellen van de..

Cape Agulhas

Het dorpje L’agulhas is een klein vissersdorp in de West Kaap provincie en met name bekend van de Kaap Agulhas: de meest zuidelijke punt van het continent Afrika. In tegenstelleling..

Ceres

Ceres genoemd naar de Romeinse godin van vruchtbaarheid en landbouw, is gelegen in de West-Kaap provincie zo’n 170 kilometer boven Kaapstad. Het ligt in de vallei ‘Warm Bokkeveld’ een zeer..

Cintsa

Dit kleine dorp aan de kust van de Indische Oceaan ligt op zo’n 40 kilometer ten noord-oosten van East London in de provincie Oost Kaap. Cintsa behoort tot de zogenaamde..

Citrusdal

Citrusdal is gelegen in de Olifants River Valley in de West-Kaap provincie, Tussen de “Kouebokkeveld” en de Cederberg Mountains. Een gebied waar het draait om prachtige inheemse natuur, de natuurlijke..

Clanwilliam

Clanwilliam is een dorp in de West-Kaap provincie, gelegen in de prachtige Olifants River Valley, zo’n 230 km ten noorden van Kaapstad. Aan de westzijde van het dorp bevinden zich..

Clarens

Clarens is het ‘mooiste kleine dorpje’ in de Oostelijke Vrijstaat, als we de dorpsbewoners mogen geloven. Toegegeven, het is prachtig gelegen aan de voet van de Maluti Mountains, net buiten..

Coffee Bay

Zo’n 200 km ten noord-oosten van East London vindt u het kleine dorpje Coffee Bay, in het Afrikaans Koffiebaai, aan de zogenaamde Wild Coast of Transkei. De plaatsnaam is ontleend..

Constantia

Constantia in de West-Kaap, is één van de oudste wijken van Kaapstad en beroemd door haar wijnen. Het is gelegen ten zuiden van het stadscentrum, middenin de Peninsula. Aan de..

Cradock

Gelegen in de Karoo, in de vallei van de Great Fish river in de Oost-Kaap provincie, vindt u rond de Nederlands gereformeerde kerk het dorp Cradock. Deze kerk is overigens..

Cullinan

Het charmante dorpje Cullinan heeft nog altijd een groot deel van haar historische karakter als mijndorp behouden en ook vandaag de dag is de diamantmijn nog volop in gebruik. De..

Dullstroom

Dullstroom in de provincie Mpumalanga is Zuid-Afrika’s vliegvis plaats bij uitstek. Dullstroom is hoog gelegen, wel 2100 meter boven de zeespiegel en daarmee het hoogst gelegen dorp van Zuid-Afrika. Geografisch..

Dundee

Dundee ligt in één van de valleien van de Biggarsberg-bergketen en werd gesticht in 1882 nadat er grondstoffen (kolen) in het gebied waren ontdekt. De plaatst is vernoemd naar de..

Durban

Durban is vernoemd naar de gouverneur van de Kaap in 1824; Benjamin D’Urban. Door de ontwikkeling in de suikerrietindustrie groeide de stad uit tot een belangrijke haven. Vandaag de dag..

East London

East London ligt in de Oost-Kaap provincie en is gelegen aan de Sunshine Coast tussen de Buffalo River en de Nahoon rivier. Ooit begonnen met de naam Port Rex en..

Empangeni

Empangeni is een plaats in de provincie Kwazulu Natal en is ontstaan toen in 1851 een groep Noren hun missie-post opsloegen aan de eMpangeni rivier. Later trokken de Noorse missionarissen..

Estcourt

Het gebied rond Estcourt (Afrikaans: Eskort) in de provincie Kwazulu Natal kent een roerige geschiedenis. Het vormt het zuidelijkste punt van de zogenaamde ‘Battlefield Route’ die zich verder in het..

Fish Hoek

Fish hoek is een kustplaatsje gelegen aan False Bay, aan de oostelijke zijde van de Cape Peninsula en de monding van de Silvermine rivier. Een plaatsje wat door de jaren..

Franschhoek

Franschhoek is een pittoresk dorp gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap, op zo’n 75 kilometer afstand van Kaapstad en is een van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika. Het dorp heette oorspronkelijk..

Gansbaai

Gelegen in de West-Kaap aan de Atlantische Oceaan en met uitzicht over Walkers Bay ligt het vissersdorpje Gansbaai. Lekker afgelegen van de drukte van de stad, dus heerlijk ontspannen en..

George

George is gelegen in de West Kaap provincie aan de Garden Route op ongeveer 430 kilometer vanaf Kaapstad. Deze gezellige plaats ligt prachtig ingesloten tussen de Indische Oceaan en de..

Gonubie

Gonubie gelegen net boven East London in de Oost Kaap provincie is een klein schilderachtig kustdorpje. Het is een plaats om te relaxen en de drukte van het stadsleven achter..

Gordon’s Bay

Gordon’s Bay is een havenstadje met prachtig strand gelegen aan False Bay, grenzend aan de wijnlanden en op zo’n 3 kwartier rijden van Kaapstad. Een prima plek om strand, oceaan,..

Graaff Reinet

Graaff- Reinet, het op vier na oudste dorp in Zuid-Afrika, is gelegen in het hart van de Karoo omringd door het Camdeboo National Park. Het is hier waar de uitgestrektheid..

Grahamstown

Grahamstown ligt in de Oost-Kaap provincie en heeft een turbulent verleden. In deze plaats en omgeving vindt u meer forten dan waar dan ook in Zuid-Afrika. In deze prachtige omgeving..

Graskop

Het dorp Graskop is met name bekend onder toeristen als een goede uitvalsbasis voor het bezichtigen van het omliggende natuurschoon en een stop op weg naar het Krugerpark. De zogenaamde..

Greyton

Greyton is gelegen in de slaperige omgeving van de Overberg tussen Kaapstad en Caledon en is een pittoresk dorpje. Aan de voet van de Sonderend bergen, omringd door oude eiken..

Groblersdal

Groblersdal is een boerendorp in Limpopo net over de grens met de provincie Mpumalanga op 60 kilometer vanaf de enorme Loskop Dam. Deze dam is met een lengte van 27..

Harrismith

Harrismith ligt in het oosten van de provincie Vrystaat en ligt halverwege de N3 snelweg die Johannesburg en Durban verbindt. De N5 vanuit Bloemfontein komt uit in Harrismith en begrijpelijk..

Hartbeespoort Dam

Hartbeespoort Dam wordt meestal kortweg Harties genoemd onder de Zuid-Afrikanen. Hartbeespoort Dam ligt op zo’n half uur rijden ten westen van Pretoria en is een populaire weekendbestemming voor inwoners van..

Hazyview

Hazyview is een klein boerendorp aan de Sabie rivier in de provincie Mpumalanga en bekend door de bananen industrie en de perfecte ligging voor toeristen die de Panorama Route en..

Hermanus

Hermanus is een zeer gezellig fisherman’s kustplaatsje gelegen aan Walkers Bay in de West-Kaap provincie. Hermanus is de bekendste plaats als het gaat om het observeren van walvissen en vanaf..

Hluhluwe

Hluhluwe is een klein dorp in het noorden van de provincie Kwazulu Natal nabij de Indische Oceaan aan de Hluhluwe-rivier. Hluhluwe staat bekend om het nabij gelegen Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve..

Hoedspruit

Hoedspruit is gelegen in de Limpopo provincie en ligt op de grens met het Kruger National Park. Het is centraal gelegen in het lowveld en dat gebied is hier beter..

Hogsback

Hogsback is gelegen in de Oost-Kaap provincie tussen Queenstown, Grahamstown en East-London. Het is prachtig gesitueerd in de Amathole Mountains waardoor het een mooie vakantie bestemmingen is. De drie ‘bergen..

Hout Bay

Hout Bay, of Houtbaai, is gelegen zo’n 20 kilometer ten zuiden van Kaapstad, verborgen in de veiligheid en natuurlijke schoonheid van de baai tussen de Chapman’s Peak en de berg..

Howick

Howick is gelegen in de provincie Kwazulu Natal op zo’n 90 kilometer afstand van Durban. Deze plaats is makkelijk bereikbaar vanaf de N3 snelweg die van Johannesburg naar de havenstad..

Jeffrey’s Bay

Jeffrey’s Bay is gelegen aan de Garden Route in de provincie Oost Kaap zo’n 70 kilometer ten westen van Port Elizabeth. Het heeft uitzicht op de St. Francis Bay met..

Johannesburg

Johannesburg werd gesticht toen er goud gevonden werd en is van een stoffig mijnstadje uitgegroeid tot het commerciële en industriële hart en de grootste stad van Zuid-Afrika. Johannesburg is een..

Kaapstad

De veelzijdigheid van de stad maakt Kaapstad een perfecte bestemming! Denk hierbij aan de bezienswaardigheden in Kaapstad, een bruisend uitgaansleven, de wijnlanden, heerlijk eten, shoppen en mooie witte stranden met..

Kalk Bay

Kalk Bay of Kalkbaai is een vissersdorpje aan de kust van False Bay in de West-Kaap provincie. Prachtig gelegen tussen de oceaan en de bergen van kalksteen, waarvan de naam..

Kenton-on-Sea

Kenton-on-Sea is een klein kustplaatsje aan de Sunshine Coast in de Oost-Kaap. Het is prachtig gelegen tussen de Bushman’s River en de Kariega River. Een omgeving waar ook tal van..

Kimberley

Kimberley Zuid-Afrika is de hoofdstad van de provincie Noord-Kaap en is geschiedkundig en economisch gezien een plaats van groot belang geweest voor Zuid-Afrika. In 1866 vond Erasmus Jacobs een glinsterende..

Klawer

Klawer is een boeren nederzetting in het West-Coast district van de West-Kaap provincie, zo’n 280 kilometer ten noorden van Kaapstad. Gelegen in de vallei tussen Clanwilliam en Vredendal waar een..

Kleinbaai

Kleinbaai ligt aan de zogenaamde Danger Point Peninsula aan de Atlantische Oceaan op 3 kilometer afstand van Gansbaai. Beide plaatsen staan bekend vanwege het duiken naar haaien aangezien de grote..

Kleinmond

Kleinmond is gelegen aan de prachtige kustweg van de Garden Route tussen Gordon’s Bay en Hermanus in de West-Kaap. Komend van Gordon’s Bay eindigt hier zo’n beetje het  Kogelgebergte. Tussen..

Knysna

Knysna Zuid-Afrika, gelegen aan de prachtige Garden Route is een toeristische plaats in de West-Kaap Provincie. De Knysna River mondt hier uit in de lagune en was de perfecte plaats..

Kokstad

Kokstad is een plaats in de provincie Kwazulu Natal, gesticht in 1863 en vernoemd naar de toenmalige leider van de Griquas: Adam Kok III. De Griquas, of Griekwas in het..

Kommetjie

Kommetjie is gelegen aan de westelijke zijde van de Cape Peninsula. Vanuit Kaapstad rijdt u via de prachtige Chapman’s Peak en het plaatsje Noordhoek in zuidelijke richting naar dit dorp…

Krugersdorp

Krugersdorp is gelegen in de provincie Gauteng op korte afstand van de hoofdstad Johannesburg. Krugersdorp wordt ook wel Mogale City genoemd, naar de Chief Mogale-Wa-Mogale die nu gezien wordt als..

Ladismith (Westkaap)

Het plaatsje Ladismith is gelegen aan de voet van de Klein Swartberg bergketen in de Klein Karoo. Dit dorp in de provincie West Kaap ligt op 320 kilometer vanaf Kaapstad..

Ladysmith (KZN)

Ladysmith is een plaats in de provincie Kwazulu Natal en ligt aan de N3, de snelweg van Johannesburg (365 km ten noorden van Ladysmith) naar Durban (230 km naar het..

Lambert’s Bay

Lambert’s Bay is de ‘place to be’ aan de West-Coast. Gelegen op zo’n 2,5 uur rijden van Kaapstad vindt u deze Diamant aan de kust en het Mekka van de..

Langebaan

Aan de oostkant van de Langebaan Lagune in de West-Kaap Provincie ligt het plaatsje Langebaan. Een stadje opgericht in 1922.  Het heeft prachtige uitzichten over de kristalheldere Langebaan Lagune en..

Louis Trichardt

Louis Trichardt, tegenwoordig ook bekend als Makhado, is gelegen in de Limpopo provincie aan de voet van de Soutpansbergen. Een plaats in de Laagvlakte met een subtropisch klimaat waar litchi’s,..

Lydenburg

Lydenburg (of tegenwoordig Mashishing genoemd) ligt in de provincie Mpumalanga op zo’n drie uren rijden vanaf Pretoria en veel mensen bezoeken deze plaats op weg van of naar het Krugerpark…

Matjiesfontein

Matjiesfontein gelegen in de Kleine Karoo, het land van de dorst, is een plaats waar u met recht terug gaat in de tijd. Het is een Victoriaans dorp wat in..

Mc Gregor

McGregor gelegen in de Breede River Vallei in de Westkaap is een plaats waar u even terugschakelt in een lagere versnelling. U kunt via een goed geasfalteerde weg of via..

Middelburg

Middelburg is omringd door bergen en gelegen in het hartje van de Grote Karoo, Middelburg is uniek maar tergelijkertijd ook een typisch Karoo dorp waar de inwoners voornamelijk leven van..

Middelburg (MP)

De plaats Middelburg in de provincie Mpumalanga ontstond in 1864 toen de Voortrekkers neerstreken op de oevers van de Klein Olifants Rivier, zij noemden dit nieuwe dorpje: Nasareth. Deze naam..

Montagu

Montagu is een dorp met een ziel en de toegangspoort naar de Karoo. Het is gelegen in de Westkaap aan het begin van de zeer bekende Route 62. Een dorp..

Mooirivier

Voorheen stond Mooirivier Zuid-Afrika, in de provincie Kwazulu Natal, bekend als ‘Lawrenceville’ naar de Ierse boer die hier als eerste neerstreek. De naam die de Voortrekkers aan het gebied gaven..

Mosselbaai

Mossel Bay, of Mosselbaai, gelegen in de Westkaap provincie, is het startpunt van de Tuinroute. Het ligt in het midden tussen Kaapstad en Port Elizabeth aan de Indische Oceaan. Het..

Muizenberg

Muizenberg is een kustplaats op de Cape Peninsula, gelegen in de ronding van de False Bay in de Westkaap. Muizenberg werd een aantrekkelijk plaats toen het in 1882 gemakkelijk bereikbaar..

Nelspruit

Nelspruit is de hoofdstad van Mpumalanga en ligt aan de Crocodile River. De plaats is genoemd naar de Nel familie die zich hier vestigde vanwege de vruchtbare valleien. Na hen..

Nieu-Bethesda

Het charmante en kunstzinnige dorp Nieu-Bethesda is gelegen in de vallei van de Sneeuberg mountains, in de uitgestrekte vlakte van de Karoo in de provincie Eastern-Cape. Het is een plaats..

Nieuwoudtville

Nieuwoudtville gelegen in de Noord-Kaap provincie is een prachtig historisch plaatsje in de grote Karoo. Karakteristiek zijn de zandstenen gebouwen waar de Neogotische zandstenen kerk het middelpunt van is. Nieuwoudtville..

Noordhoek

Noordhoek is gelegen aan de westzijde van de Cape Peninsula in de Westkaap provincie. Een rustig kustplaatsje net onder Kaapstad met landelijke uitstraling. Prachtig gelegen aan de voet van de..

Ohrigstad

Ohrigstad is een kleine plaats in de provincie Mpumalanga ten noorden van Lydenburg. De officiële naam is Andries Ohrig Stad genoemd naar de Voortrekkerleider Andries Hendrik Potgieter en de Nederlandse..

Oudtshoorn

Oudtshoorn is gelegen tussen de bergen van Outeniqua en Swartberg in de Kleine Karoo aan de bekende Route 62. Een dorp gelegen in de vruchtbare vallei aan de Grobbelaars rivier..

Oyster Bay

Oyster Bay, of in het Afrikaans ‘Oesterbaai’, is een klein dorpje aan de kust op zo’n 14 kilometer ten westen van St. Francis Bay tussen Knysna en Port Elizabeth in..

Paarl

Op zo’n 40 minuten van Kaapstad vindt u aan de voet van de bergen en granieten rotsen de plaats Paarl, een juweeltje van een dorp. Paarl is het 3e oudste..

Paternoster

Paternoster, gelegen aan de spectaculaire West-Coast in de Westkaap provincie, is een populaire vakantiebestemming voor veel Zuid-Afrikaners. Het ligt op ongeveer 90 minuten rijden van Kaapstad en ook de wijnlanden..

Phalaborwa

Gelegen in het noordoostelijke gedeelte van Zuid-Afrika, in de provincie Limpopo, vindt u Phalaborwa (ook wel Ba-Palaborwa genoemd). Het maakt deel uit van het Mopane district en is een van..

Piet Retief

In het zuid-oostelijke puntje van de provincie Mpumalanga, tegen de grens met Swaziland, vindt u Piet Retief in de mooie groene Assegaai Vallei. Deze plaats is vernoemd naar één van..

Pietermaritzburg

Deze hoofdstad, en tweede grootste stad van de provincie Kwazulu Natal in Zuid-Afrika, is gesticht in 1838. Gelegen in een landelijke omgeving te midden van de beboste heuvels in de..

Pilgrim’s Rest

Het begon allemaal in 1873 toen er in de buurt van Sabie goud werd gevonden en een kamp werd opgezet genaamd MacMac. Alec Patterson, een van de MacMac diggers, is..

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een kleine chique badplaats aan de Indische oceaan. Gelegen in de provincie Oostkaap aan de prachtige Garden Route. Plettenberg Bay is een plaats met een heerlijk klimaat..

Pongola

Pongola ligt in het noorden van de provincie Kwazulu Natal, tegen de zuidelijke punt van Swaziland, en wordt door de Zulu’s uPhongolo genoemd. Pongola is omgeven met suiker- en vruchtenplantages…

Port Alfred

Port Alfred is een plaats met de charme en uitstraling van een Engels vissersdorp. Het is gelegen in de Oostkaap daar waar de Kowie rivier de Indische Oceaan ontmoet, tussen..

Port Elizabeth

Port Elizabeth ligt ideaal aan de Algoa Bay en is een goede plek voor een lange strandwandeling of watersportactiviteiten. Bij de grotere stranden zoals King’s Beach zijn in de zomermaanden..

Port Shepstone

Port Shepstone is een plaats van redelijke grootte aan de zuidkust van de provincie Kwazulu Natal zo’n 120 kilometer ten zuiden van Durban. De plaats werd gesticht in 1867 toen..

Port St. Johns

Port St. Johns wordt wel de hoofdstad van de Wild Coast genoemd, hier stroomt de Umzimvubu rivier de Indische Oceaan in. Aan weerskanten van de riviermonding pronken rotsen van zandsteen…

Porterville

Porterville is gelegen in de Westkaap provincie aan de voet van de Olifants River Mountains. Vanuit Kaapstad is het ongeveer 155 kilometer rijden naar het noordoosten. Porterville is een klein..

Potgietersrus (Mokopane)

Potgietersrus, of Mokopane zoals het dorp tegenwoordig ook genoemd wordt, is gelegen in de Limpopo provincie.  Doordat Potgietersrus op zo’n twee uur rijden van Gauteng ligt, is het een goede..

Pretoria

Pretoria werd lang beschouwd als het bastion van de Apartheid, maar sinds de komst van Nelson Mandela is de stad uitgegroeid tot de vaandeldraagster van gedeelde macht en verdraagzaamheid. Grote..

Prince Albert

Een dorp in de Karoo onstaan in 1762 als Albertsburg en in 1845 is de naam gewijzigd in Prince Albert, naar Prins Albert van Saxe-Coburg. Het dorp is net een..

Pringle Bay

Pringle Bay in the Westkaap provincie is zo’n 85 kilometer van Kaapstad gelegen. Het is een klein kustplaatsje in een Biosphere Reserve gelegen aan de Walvisroute. De plaats is vernoemd..

Riebeek Kasteel

Riebeek Kasteel is één van de oudste dorpjes in Zuid-Afrika, gelegen in het hart van de Riebeeck Valley in de prachtige Westkaap provincie. Met Kaapstad op zo’n 80 kilometer afstand..

Robertson

Robertson: “Een kleine plaats met een groot hart”, waar u het hele jaar door warm welkom geheten wordt en waar het ene wijnfestival opgevolgd wordt door het andere. Hier wacht..

Rooi-Els

Gelegen in de Westkaap provincie van Zuid Afrika vindt u aan de prachtige kustroute (de R44), het dorpje Rooi-Els. Een plaats waar men probeert om één te zijn met de..

Rorke’s Drift

Rorke’s Drift is een plaats in de provincie Kwazulu Natal op zo’n 46 kilometer ten zuid-oosten van Dundee. De naam van de plaats komt van het woord ‘drift’ dat verwijst..

Sabie

Sabie is een bosrijk dorp en ligt in de provincie Mpumalanga aan de oevers van de rivier de Sabie. De Sabie rivier was in vroeger dagen een nogal gevaarlijke rivier..

Sea Point

Sea Point is één van de voorsteden van Kaapstad en beslaat een dunne strook grond tussen Lion’s Head/Signal Hill en de Atlantische Oceaan op slechts een paar kilometer ten westen..

Sedgefield

Sedgefield is een kunstplaatsje aan de bekende Garden Route gesitueerd tussen George en Knysna in de provincie West Kaap. De naam Sedgefield komt van de gelijknamige plaats in Engeland. John..

Simon’s Town

Simon’s Town is een marineplaats met prachtige Victoriaanse huizen gelegen aan de False Bay van de Cape Peninsula (Kaapse Schiereiland). Op 40 kilometer van Kaapstad goed bereikbaar per auto of..

Somerset West

Somerset West is gelegen aan de voet van de Helderberg Mountains in de Westkaap. Het heerlijke mediterrane klimaat en de relatieve korte afstand naar Kaapstad (45 km), de zee bij..

Soweto

Soweto is een wijk binnen de stad Johannesburg in de provincie Gauteng. Het woord is eigenlijk een samenvoeging van de woorden South Western Townships, een woonwijk voor de zwarte bevolking..

Springbok

Springbok is de grootste plaats in de Noord-Kaap provincie en gelegen in het hart van Namaqualand. Het is de plaats voor diamanten, koper en wilde bloemen en ligt ingesloten in..

St. Francis Bay

St. Francis Bay is een kleine kustplaats gelegen in de Oostkaap en met de door mensenhanden vervaardigde kanalen en waterweggetjes ook wel ‘Little Venice” genoemd. St. Francis Bay ligt naast..

St. Lucia

St. Lucia is gelegen aan de warme Indische Oceaan en het unieke St Lucia estuarium in de provincie KwaZulu Natal. Het dorp is een soort van resort gelegen bij het..

Stanford

Het dorpje Stanford ligt in de provincie Westkaap op zo’n 150 km vanaf Kaapstad. U zult het vinden wanneer u van Hermanus, bekend van de walvissen, richting Gansbaai rijdt. Stanford..

Stellenbosch

Stellenbosch, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, ligt verscholen in een prachtig dal in de provincie Westkaap. De stad is vernoemd naar Simon van der Stel, een Nederlandse..

Stormsrivier

Stormsrivier is een klein plaatsje aan de monding van de rivier met de gelijknamige naam. Storms River is gelegen in het Tsitsikamma National Park wat deel vormt van het prachtige..

Sun City

Sun City is het Las Vegas van Zuid-Afrika waar vermaak en natuur op een bijzondere wijze samenkomen. Het resort ligt 187 kilometer van Johannesburg aan de rand van het Pilanesberg..

Swellendam

Swellendam gelegen in de Westkaap is een leuk plaatsje met een rijke geschiedenis en de derde oudste stad van het land, na Kaapstad en Stellenbosch, gesticht in 1745. Verken het..

Touwsrivier

Touwsrivier is een prachtig klein spoorwegstadje in de West-Kaap provincie gelegen aan de rivier met dezelfde naam zo’n 160 kilometer van Kaapstad. Het ligt in de zuid-westelijke punt van de..

Tulbagh

Tulbagh is prachtig gelegen in de ‘Verlaten Vallei’ van de West-Kaap provincie op een klein uurtje rijden vanaf Kaapstad. Een vallei waar de Khoi en de Bushmen duizenden jaren verbleven..

Tzaneen

Tzaneen is de op één na grootste stad van de in het noord-oosten van Zuid-Afrika gelegen provincie Limpopo. Tzaneen heeft een inwoneraantal van rond de 30.000 mensen. Het gebied wordt..

Umhlanga

Umhlanga ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika in de provincie Kwazulu Natal, net ten noorden van de havenstad Durban (16 km). Het is een gezellige badplaats met mooie stranden en..

Underberg

Underberg is een kleine plaats gelegen aan de voet van de majestueuze zuidelijke Drakensbergen in de provincie Kwazulu Natal. Ontstaan in 1917 toen het spoor komende van Pietermaritzburg dit gebied..