Calamiteiten dekking

Calamiteiten

Calamiteiten zijn een van buiten komend onheil waar tegen u zich kunt verzekeren met de all risk annuleringsverzekering. Indien er een negatief reisadvies komt zullen luchtvaartmaatschappijen hun vluchten annuleren. Calamiteiten in Zuid-Afrika zullen wij als organisatie afhandelen door binnen Zuid-Afrika alternatieven te zoeken.

Wij zien dus geen noodzaak om lid te zijn/u te laten betalen voor het Calamiteiten fonds.

Met de extra allrisk clausule bij de annuleringsverzekering is iedereen die een reis naar het buitenland heeft geboekt verzekerd voor 75% van de eventuele kosten van het omboeken of annuleren van een reis.

Een annuleringsverzekering zonder all risk dekking biedt alleen dekking als er iets met u of uw naaste familie gebeurt. Dus niet wanneer er op uw vakantiebestemming bijvoorbeeld vogelgriep of Ebola  uitbreekt.
De allrisk dekking van de Europeesche is een goede aanvulling op uw annuleringsverzekering.

Wat krijgt u vergoed indien u de all risk dekking afsluit?
De Europeesche vergoedt 75% van de wijzigings-/annuleringskosten van uw oorspronkelijk geboekte reis en de eventuele administratiekosten van de touroperator. De all risk annuleringsverzekering verzekert het bedrag van uw oorspronkelijk geboekte reis, maar staat los van de eventuele nieuwe reis.
Valt de nieuwe bestemming duurder uit, omdat het bijvoorbeeld verder weg of luxer is, dan betaalt u zelf het prijsverschil.
Is de nieuwe bestemming goedkoper of eenvoudiger, dan krijgt u het resterende bedrag niet terug.

Europeesche vergoedt éénmaal de omboekingskosten per verzekerde tot maximaal 75% van de reissom van de oorspronkelijke reis plus de administratiekosten. Als er meerdere verzekerden op het polisblad staan, wordt de reissom per verzekerde bepaald naar verhouding van ieders aandeel in de reissom .
De vertrekdatum van de nieuw geboekte reis moet binnen 6 maanden na de oorspronkelijke vertrekdatum liggen.
Zuid- Afrika is een groot land omboeken binnen dit land is ook door de verzekering gedekt.

Wanneer bent u gedekt?
U bent verzekerd wanneer uw vakantieplezier verdwijnt door:
– een natuurramp, denk bijvoorbeeld aan een aardbeving, bosbrand of overstroming;
– een terroristische aanslag of molest, bijvoorbeeld een volksopstand;
– een epidemie, zoals de Mexicaanse griep.
U bent ook verzekerd als door een gebeurtenis, zoals beschadiging van de infrastuctuur, de geplande reis in redelijkheid niet kan worden gemaakt.

U kunt vanaf 3 maanden voor vertrek tot en met de vertrekdag bepalen of u uw reis wilt wijzigen. Een krantenbericht over de situatie is voldoende om het recht op omboeken aan te tonen.

De belangrijkste voordelen op een rij:
– uw reisplezier in eigen hand
– maximaal 25 %  extra kosten bij omboeken
– aanvulling op uw annuleringsverzekering
– scherpe all risk premie

Toevoegen aan reisplan