Luchtvaartmaatschappijen

Het aantal vluchten wat dagelijks vanuit Europa naar zuidelijk Afrika vertrekt, groeit maandelijks. Vanuit Amsterdam, Dusseldorf en Brussel vertrekken dagelijks meerdere vluchten richting Johannesburg, Kaapstad, Durban, Windhoek, Victoria Falls en/of Livingstone vliegen.

Internationale luchtvaartmaatschappijen

KLM biedt als enige luchtvaartmaatschappij rechtstreekse non-stop vluchten aan vanaf Amsterdam naar Johannesburg en Kaapstad. De vluchten van Amsterdam naar Zuid-Afrika vertrekken in de ochtend waardoor u ’s avonds (laat) op uw bestemming aankomt. De retourvluchten vertrekken (laat) in de avond en landen de volgende ochtend weer op Schiphol. Een vlucht naar Kaapstad duurt normaal gesproken zo’n 11 tot 12 uren, de vlucht naar Johannesburg is iets korter.
Onder andere British Airways, Air France (partner van KLM), Lufthansa, Turkish Airlines, Emirates en Qatar Airways vliegen met één overstap naar zuidelijk Afrika. Deze maatschappijen bieden ook combinaties met twee overstappen.

Kijk bij het boeken van een vlucht goed naar de bagagevoorwaarden van de betreffende maatschappij. KLM en partners verkopen tegenwoordig zogenaamde ‘light tickets’ waarbij slechts handbagage inbegrepen is. Voor het meenemen van ruimbagage betaalt u in dat geval een toeslag.

           

 

Binnenlandse luchtvaartmaatschappijen

Zuid-Afrika Specialist boekt als service (indien u uw reis bij ons boekt) ook uw binnenlandse vluchten met betrouwbare, lokale luchtvaartmaatschappijen zoals South African Airways en Comair (lokale dochtermaatschappij van British Airways). Maar ook voor vluchten met de lowcost maatschappijen zoals Kulula kunt u bij ons terecht

Wij boeken eveneens vluchten bij Mango en South African Express, dochtermaatschappijen van South African Airways, maar deze vluchten hebben een hoger risico van annulering. Alhoewel Mango dus indirect een staatsbedrijf is, loopt u wel een risico.

Mango en South African Express lijden al jaren een groot verlies wat de regering zich niet lang zal willen permitteren.
Het gevolg kan zijn dat de geboekte vluchten niet uitgevoerd kunnen worden. De alternatieve vluchten die wij u op dat moment kunnen aanbieden, zullen in zo’n situatie niet alleen duurder zijn, maar ook minder goed passen in uw geplande reisschema. Meerkosten zijn altijd voor uw eigen rekening.

 

 

Toevoegen aan reisplan