Praktische Informatie

Aanbevolen accommodaties

In de gepubliceerde reizen op onze website en in onze maatwerkreizen maken wij gebruik van door ons zorgvuldig geselecteerde accommodaties. De meeste van deze accommodaties hebben wij zelf bezocht. Wij..

Algemene reisinformatie

Algemene informatie over het zelf reserveren van vluchten Indien u uw vluchten zelf gaat reserveren houdt dan uw (geldige) paspoort bij de hand. Het is zeer belangrijk dat de naam..

Autohuur algemeen

Een auto huren in Zuid-Afrika en hiermee het land gaan verkennen is een geliefde manier van rondreizen. Alhoewel u links moet rijden en de verkeersregels licht afwijken van die in..

Backpacken in Zuid-Afrika

Is Zuid-Afrika een geschikt land voor backpackers? Zuid-Afrika wordt “de wereld in 1 land” genoemd. Er is geen enkel land in de wereld waar zoveel diversiteit te vinden is. Een..

Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste reistijd voor Zuid-Afrika Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Zuid-Afrika? Een veelgestelde vraag en er is geen kort en krachtig antwoord mogelijk. Wat de beste reistijd..

Beste reistijd Botswana

Botswana wordt gekwalificeerd als een half-woestijn wat betekent dat er verspreid over het jaar weinig regen valt en de temperaturen hoog zijn. Van september t/m april zijn de gemiddelde dagtemperaturen..

Betalingsvoorwaarden

Onze betalingsvoorwaarden zijn de in Nederland en België gebruikelijke voorwaarden voor verre reizen. De aanbetaling dient direct na boeking te worden voldaan. Pas nadat de aanbetaling is ontvangen kan alles..

Camperhuur algemeen

Denkt u er over om met een camper door Zuid(elijk)-Afrika te reizen? Ook om een camper te huren bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt kiezen voor..

Conservation fee en community levy

Conservation fees Zuid-Afrika Voor een bezoek aan de SANParks (South Africa National Parks, 20 parken in totaal) wordt een zogenaamde conservation fee gevraagd. De Conservation fees worden per dag dat..

Zuid-Afrika Cultuur

De bevolking van Zuid-Afrika telt meer dan 44 miljoen inwoners, waarvan 62% in de grote steden woont: Johannesburg, Pretoria, Durban, Kaapstad en Port Elizabeth. Zuid-Afrika biedt thuis aan een grote..

Flora

Door de grote klimaatverschillen kent Zuid-Afrika een zeer afwisselende plantengroei. Tropische palmsoorten worden afgewisseld door indrukwekkende protea’s die alleen in rotsachtige gebieden te vinden zijn. In dit oeroude droge woestijngebieden..

Fooien en tips

In Zuid-Afrika zijn  de salarissen vaak laag. Hierdoor is het altijd gebruikelijk om bedienend personeel een fooi te geven. Een fooi geven is natuurlijk niet verplicht, maar als u tevreden..

Geldzaken

De muntsoort in Zuid-Afrika is de Rand, onderverdeeld in 100 cent. De koers is ongeveer 19 rand tegen 1 euro (april 2020) dit is heel gunstig voor het toerisme uit..

Gezondheid en vaccinaties Zuid-Afrika

Algemeen Het is raadzaam uw GGD of het Havenpoort ziekenhuis in Rotterdam om advies te vragen welke vaccinaties of medicijnen u nodig hebt wanneer u met vakantie gaat naar Zuid-Afrika…

Grensoverschrijdingen – Visa (Buurlanden ZA)

Regelmatig combineren reizigers hun Zuid-Afrika vakantie met een bezoek aan een van de buurlanden. De grens oversteken in Afrika gaat iets minder soepel dan in Europa en het aanschaffen van..

Inpaklijst

Op basis van onze eigen ervaring en die van onze klanten hebben wij een paklijst samengesteld van items welke wij aanraden mee te nemen op vakantie in zuidelijk Afrika, in..

Internet – Telefoon – GPS

Internet In Zuid-Afrika zijn overal internet cafe’s, met name in de grote steden, of WIFI spots (bijvoorbeeld bij winkels of restaurants). Veel accommodaties bieden ook gebruik van internet aan, niet..

Invoerregels douane

Veel Nederlanders die familie of vrienden in Zuid-Afrika hebben, worden gevraagd om een stukje echte (oud) Hollandse kaas mee te nemen. Officiëel mag u echter geen vlees- en zuivelproducten invoeren..

Klimaat

Klimaat Zuid-Afrika Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond. De zon staat hier in december op zijn hoogtepunt en staat s’ middags in het noorden! De jaargetijden zijn dus tegenovergesteld aan..

Knuffelfarms – informatie

Er zijn enorm veel zogenaamde ‘knuffelfarms’ in (Zuid-) Afrika. Plaatsen waar toeristen en/of vrijwilligers heel dichtbij katachtigen, zoals cheetahs en leeuwen, kunnen komen. U kunt ze bijvoorbeeld aaien en met..

Malaria

Malaria, wat is het? Malaria is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door eencellige parasieten van het geslacht Plasmodium. De (plasmodium) parasiet wordt op mensen overgebracht door malariamuggen. Ongeveer 8-10 dagen..

Misdaad

Het is een feit dat Zuid-Afrika een hoog misdaadcijfer heeft. Echter ….. dit is ontstaan doordat in de townships veel misdaad voorkomt.  In de “gewone” wijken en gebieden is het..

Reisbescheiden

U heeft uw reis geboekt en betaald. U heeft bericht ontvangen dat u ca. 2 weken voor vertrek de reisbescheiden zult ontvangen. Wat kunt u verwachten aan reisbescheiden? reisbescheiden vouchers:..

Reizen met kinderen

Zuid-Afrika is een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen, zowel grote als kleine kinderen. Het land is geschikt om gedurende elk seizoen te bezoeken. Veel hangt af van de wensen..

Restaurants

Kom en schuif aan in één van de vele uitstekende restaurants die Zuid-Afrika rijk is! Met een zeer veelzijdige keuken met kookinvloeden van over de hele wereld, mag het duidelijk..

Rijden in Namibië

Namibië kent een uitstekend netwerk van nationale geasfalteerde wegen. Deze (snel)wegen herkent u aan de letter ‘B’ en verbinden alle grotere steden en grensposten. Wanneer u zelf door Namibië reist,..

Rondreizen geschikt voor rolstoelgebruikers

Zuid-Afrika kunt u uitstekend bezoeken wanneer u afhankelijk bent van uw rolstoel! De reizen zijn volledig georganiseerd en vertrekken maandelijks en de voertuigen zijn aangepast zodat u comfortabel en veilig..

Stekkers

De Nederlandse stekkers werken helaas niet in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika wordt gebruik gemaakt van een 3 punts stopcontact. De meeste guesthouses hebben wel een verloopstekker die u kunt lenen, maar..

Tolwegen en E-toll

In Zuid-Afrika wordt voor het onderhoud en de verbetering van het wegennetwerk onder andere gebruik gemaakt van tolgelden. Belastinggeld wordt gebruikt voor het onderhoud van 81% van het wegennetwerk, de..

Verkeersregels

Veel mensen maken zich zorgen over het zelf rijden in Zuid-Afrika. Omdat hier aan de linkerkant van de weg gereden wordt, is dit inderdaad even wennen. Echter met een beetje..

Visum Zuid-Afrika

Een visum is voor Nederlanders en Belgen gratis verkrijgbaar bij de grens en is geldig voor verblijf korter dan 90 dagen (toeristenvisum). U krijgt bij de douane of bij de..

Voeding en Water

Is het water uit de kraan drinkbaar? Het kraanwater is in principe overal in Zuid-Afrika drinkbaar, tenzij anders vermeld. Mocht u de smaak niet lekker vinden of toch twijfelen, dan..

Water restricties

De Westkaap van Zuid-Afrika kampt met ernstige water tekorten. Er wordt van alles aan gedaan om dit op te lossen maar de aanhoudende droogte heeft grote invloed op de West..

Wild Card

Voor wild- en natuurparken en reservaten in Zuid-Afrika wordt normaliter een conservation fee gevraagd. Deze is niet inbegrepen in de reissom en dient u lokaal te voldoen bij de entree…

Wisselkoers

Huidige gegarandeerde wisselkoers: € 1 = ZAR 19,50 De koers van de Zuid-Afrikaanse Rand ten opzichte van de Euro verandert regelmatig. Omdat de Rand sterk beïnvloed wordt door de Euro,..