Wild Card

Voor wild- en natuurparken en reservaten in Zuid-Afrika wordt normaliter een conservation fee gevraagd. Deze is niet inbegrepen in de reissom en dient u lokaal te voldoen bij de entree. Indien u van plan bent om meerdere parken en/of reservaten te bezoeken kan het voordelig zijn een zgn. Wild Card aan te schaffen.

De Wild Card is geldig voor zowel SAN Parken, Big Game Parks in Swaziland en de meeste KZN Parken in Kwazulu Natal. U kunt de Wild Card het beste online aanschaffen via de website van SANParks. Als internationale bezoeker kiest u voor het International All Parks Cluster en er zijn kaarten voor een individu, koppel of familie (maximaal 2 volwassenen en 5 kinderen jonger dan 18). Voor Zuid-Afrikanen bestaan ook cluster kaarten maar deze zijn niet geldig voor internationale bezoekers.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over conservation fees, Wild Card prijzen, deelnemende parken en om de Wild Card te bestellen.

De ervaring heeft geleerd dat bij meer dan 6 bezoeken aan een SAN park en/of KZN park een Wild Card interessant kan zijn. Wij gaan hierbij uit van 2 personen. Bij meerdere personen kan het al eerder interessant zijn.

Let op: de Wild Card is alleen geldig wanneer u met eigen vervoer een park bezoekt en wanneer u in het park verblijft (dus met eigen vervoer naar de accommodatie toe gaat in het park). Wanneer u bijvoorbeeld een game-drive maakt met een safarivoertuig dat van buiten het park komt moet u wél de normale conservationfee betalen (bij veel van onze excursies inclusief, zie betreffende activiteit). Wanneer u binnen het park verblijft en van daaruit een game-drive met een safarivoertuig maakt, dan hoeft u geen conservationfee te betalen wanneer u een Wild Card heeft.

Toevoegen aan reisplan