Water restricties

De Westkaap van Zuid-Afrika kampt met ernstige water tekorten. Er wordt van alles aan gedaan om dit op te lossen maar de aanhoudende droogte heeft grote invloed op de West kaap en mogelijk ook op uw reis. Hou hier rekening mee als u in de Westkaap reist. Onderstaand meer informatie.

Het waterniveau van de dammen is dusverre laag dat er in de Westkaap water restricties zijn ingezet. Deze zijn onlangs gewijzigd naar level 5. Dit betekent dat er per persoon in een huishouden nog maar 87 liter water per dag mag worden gebruikt. In februari 2018 worden deze restricties nog strenger en is er een maximum van 50 liter per dag.

Om dit in perspectief te zetten: een korte douche van 5 minuten gebruikt ongeveer 50 liter water. De wc doorspoelen kost ook 9-11 liter water. Nog een wasmachine laten draaien en u zit aan uw limiet voor de dag.

Andere regels die bij een level 5 water restrictie komen (tenzij men een borehole heeft):

  • jacuzzis en zwembaden mogen niet worden bijgevuld
  • het is niet toegestaan om uw tuin te besproeien
  • het is niet toegestaan uw auto te wassen

Hoewel er hard gewerkt wordt aan oplossingen kan dit nog meerdere jaren duren. Ook tijdens uw vakantie kan dit invloed hebben op uw reis. Het is in sommige gebieden bijvoorbeeld niet toegestaan om uw auto te wassen. Uw huurauto kan daarom dus mogelijk viezer aan u worden overhandigd dan u wellicht gewend bent. Sommige zwembaden en jacuzzi’s zullen gesloten zijn, tuinen zullen niet zo mooi er bij staan als ze zouden kunnen, etc.

Een ieder wordt verzocht om mee te denken en werken in dit grote water terkort. Indien u in de West-Kaap reist, hou hier dan rekening mee en probeer waar mogelijk zoveel mogelijk water te besparen.

Overweeg indien u bovenstaande niet bevalt, 1 van de vele andere prachtige provincies van Zuid-Afrika te bezoeken. Vraag ons gerust om advies.

Wij hopen op uw begrip en medewerking met deze water restricties tijdens uw reis in Zuid-Afrika

Toevoegen aan reisplan