Voeding en Water

Is het water uit de kraan drinkbaar?

Het kraanwater is in principe overal in Zuid-Afrika drinkbaar, tenzij anders vermeld. Mocht u de smaak niet lekker vinden of toch twijfelen, dan kunt u bijna overal flessen mineraalwater kopen.

Hoe zit het met het eten?

In Zuid-Afrika kunt u allerlei soorten eten kopen. Van vegetarisch tot kosher, van Europees tot Aziatisch, van simpel tot heel luxe. Over het algemeen kunt u goed eten in Zuid-Afrika. Vooral de West Kaap staat bekend om haar uitstekende keuken en vele sterren-restaurants (met name in Franschhoek, Stellenbosch en Kaapstad).

Bij restaurants en andere eet- en drinkplekken is het gebruikelijk om 10%- 15% van het totaalbedrag als fooi te geven, aangezien het bedienend personeel over het algemeen een zeer klein salaris krijgt.

Indien u een speciaal dieet nodig heeft en u heeft een georganiseerde reis geboekt, geeft u dit dan van tevoren door zodat er rekening mee kan worden gehouden.

Koop bij voorkeur geen dingen die langs de kant van de weg verkocht worden. Onze westerse magen zijn hier vaak niet tegen bestand. Was fruit en groente zorgvuldig voor u het eet.

Toevoegen aan reisplan