Restaurants

Kom en schuif aan in één van de vele uitstekende restaurants die Zuid-Afrika rijk is!
Met een zeer veelzijdige keuken met kookinvloeden van over de hele wereld, mag het duidelijk zijn dat de fijnproever hier altijd iets van zijn of haar gading kan vinden.

Op deze pagina treft u per plaats (op alfabetische volgorde) enkele van onze aanbevelingen. Op de websites van restaurants is normaliter een menu te vinden evenals openingstijden. Ook is het soms mogelijk online een tafel te reserveren.

Indien u uw reis bij ons geboekt heeft verzorgen wij uw restaurant reservering gratis. Wij geven u dan ook graag advies bij de keuze van restaurants in de plaatsen die hier onder nog niet genoemd zijn. 

Franschhoek

Chefs Warehouse at Maison – Het succesvolle Chefs Warehouse concept is na restaurants in Kaapstad en Constantia ook neergestreken in Franschhoek. Bij dit nieuwe restaurant bij wijnestate Maison zult u genieten van verfijnde tapas gerechten en topwijnen.
http://www.maisonestate.co.za/restaurant/

Foliage – Haute cuisine in een relaxte sfeer. De chef gaat dagelijks zelf het bos in voor de meest verse producten en kookt (indien u dit vooraf doorgeeft) voor ieder dieet. Laat u verrassen op deze bijzondere plek!
http://foliage.co.za/

French Connection en Bovine –  Goede en betaalbare gerechten aan de hoofdstraat van het dorp.
https://www.frenchconnection.co.za/
https://www.bovinerestaurant.co.za/

La Petit Ferme – Aan het begin van de Franschhoek Pas vindt u dit wine estate met restaurant. Het restaurant heeft een fantastisch uitzicht en bijzonder goede keuken.
http://www.lapetiteferme.co.za/franschhoek-restaurant-eat

Reuben’s – Een nieuwe locatie in het centrum van het dorp en een nieuw menu zullen zowel de locals als u als toerist verrassen. Reuben Riffel – geboren en getogen in Franschhoek – zorgt voor een avond uit in stijl.
https://reubens.co.za/

Hermanus

Dutchies – Bitterballen of een broodje kroket eten is misschien niet waar u voor naar Zuid-Afrika komt maar het restaurant Dutchies an het spierwitte Grotto Beach strand is een van de beste plekken voor een drankje of een gezellige lunch met uw reisgezelschap. Het terras ligt direct aan het strand en is uitermate geschikt voor bezoek met kinderen.
http://dutchies.co.za/

The Restaurant at Newton and Johnson – In de prachtige Hemel en Aarde Valley van Hermanus vindt u dit restaurant op een wijn estate. Het restaurant heeft uitzicht over de wijngaarden, meren, bessen farms en zelfs de oceaan in de verte. De wijnen van de Newton Johnson Vinyard maken de food experience compleet.
http://www.newtonjohnson.com/dine/

The Barefood Cook – Een bijzondere bistro in de achterstraatjes van Hermanus. Wanneer het zonnetje schijnt kunt u dineren in de schilderachtige tuin en in de koude maanden rond het houtvuur. Het menu wisselt regelmatig en is seizoensgebonden met gebruik van de beste ingrediënten en verse kruiden uit de tuin.
https://barefootcookhermanus.co.za/

Het is gebruikelijk om op de rekening 10% – 15% fooi te geven, aangezien het bedienend personeel over het algemeen een klein salaris krijgt.

Kaapstad

La Colombe, Constantia – Eén van Kaapstads meest geliefde en geprezen restaurants is de perfecte plek voor culinaire verwennerij. De gerechten zijn een combinatie van de Franse en Aziatische keuken en met een prijs-winnende wijnlijst en uitstekende service, is een lunch of diner bij La Colombe een onvergetelijke ervaring.
https://www.lacolombe.co.za/

Foodbarn, Noordhoek – In het dorpje Noordhoek op het Kaaps Schiereiland is het Farm Village een must voor iedereen. Winkeltjes, een speeltuin, een deli en verscheidene restaurants waaronder Foodbarn.
Dit restaurant serveert authentieke topgerechten uit wereldse keukens voor een goede prijs.
http://www.thefoodbarn.co.za/

Mama Africa, City Bowl – Een eetgelegenheid die u als u Kaapstad aandoet niet mag missen en waar locals en toeristen elkaar ontmoeten aan de bar, genieten van culinaire experiences en worden onder gedompeld in Afrikaanse muziek die vaak live voor een heerlijke atmosfeer zorgen. U komt hier binnen als een vreemdeling maar verlaat laat in de avond als een familielid, voldaan en met een blij hart Mama Africa.
https://www.mamaafricarestaurant.co.za/

The Roundhouse en Rumbullion, Camps Bay – Geniet hier van een lunch of sundwoner met spectaulair uitzicht over Camps Bay. Het terras is genaamd Rumbullion.
https://theroundhouserestaurant.com/

The Test Kitchen, Woodstock – Nummer 1 van Zuid-Afrika in de jaarlijkse Eatout.com verkiezingen. Wanneer het u lukt hier een tafel te veroveren bent u in voor een bijzondere ervaring. Een diner in de Dark Room en Light Room van dit restaurant van chef Luke Dale Roberts is theatraal met hoogstaande cuisine in een ontspannen sfeer.
http://www.thetestkitchen.co.za/

Het aanbod aan top restaurants in Kaapstad en het Kaaps Schiereiland is enorm uitgebreid. Onze travel consultants adviseren u graag!

Knysna

East Head Café – De naam zegt het al. Dit restaurant wat is geopend voor ontbijt is gelegen op de oostelijke Head. Een perfecte plek voor een kop koffie, hearty lunch of een drankje. East Head Café serveert voor ieder wat wils en is goed geprijsd.
http://www.eastheadcafe.co.za/

Freshline Fisheries – Geen haute cuisine bij dit outdoor restaurant op het strand maar wel de meest verse vis en zeevruchten. Geniet van een WesKus braai of fish (hake of snoek) and chips. Freshline Fisheries heeft geen alcohol licentie maar rekent ook geen corkage wanneer u zelf een fles wijn mee brengt.
http://freshlinefisheries.co.za/

Sirocco – Gelegen aan het water in het trendy Thesen Harbour Town met uitzicht op Knysna is dit een van de betere plekken voor een sundowner drankje.
Tip: Dit restaurant heeft een shuttle service die u ophaalt en weer terugbrengt naar uw accommodatie (reserveren vereist).
http://www.sirocco.co.za/

Houdt u er rekening mee dat op veel Christelijke feestdagen en op 1 januari veel restaurants gesloten zijn.

Oudtshoorn

The Black Swan – Enkele van de mooiste accommodaties in Oudsthoorn liggen buiten het dorp. Wanneer u hier verblijft heeft u wellicht geen zin om met uw huurauto ’s avonds het dorp in te gaan. Hier heeft The Black Swan een oplossing op gevonden. Ze bieden namelijk een gratis transfer service voor hun gasten. U wordt opgehaald bij uw acccommodatie en hier na uw diner weer veilig afgezet (reserveren vereist).
http://blackswanoudtshoorn.co.za/

Jemina’s – De eigenaren van dit restaurant laten u direct thuisvoelen. Zoals het een goed restaurant in Zuid-Afrika betaamt, staat er een verscheidenheid aan heerlijke vleesgerechten op de menukaart. Wanneer u niet kunt kiezen tussen de verschillende soorten dan kunt u een trio of duo bestellen. Ook staan er lekkernijen uit de zee op de kaart en een aantal traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten.

Somerset West

Milhouse Kitchen – Op het bekende Laurensford Estate vindt u dit restaurant. De chef heeft als doel zijn gasten een ‘buurtgevoel’ te geven terwijl ze heerlijk eten, goede wijn drinken en genieten van elkaars gezelschap in de mooie omgeving.
Zeer geschikt voor een bezoek met kinderen want naast het speciale kindermenu is er een grasveld met speeltoestel. Indien u een tafeltje onder het afdak reserveert kunnen de kinderen spelen terwijl u van de heerlijke gerechten geniet!
https://lourensford.co.za/experience/

Waterkloof – Dit moderne restaurant op een heuvel met uitzicht over zowel de wijnlanden als de False Bay is een aanrader voor speciale gelegenheden. Het uitzicht zorgt voor een extra dimense aan de al fantastische kaart.
Zelfs wanneer u alleen een wijnproeverij doet bij Waterkloof kunt u genieten van het onbetaalbare uitzicht.
http://www.waterkloofwines.co.za/restaurant-activities/the-restaurant/

Stellenbosch

Java Bistro, Wijnhuis en Fat Butcher – Prima restaurants met betaalbare kaart in het centrum van het dorp. Java Bistro is ideaal als lunchplek, Wijnhuis biedt naast wijnproeverijen ook een uitstekende Italiaanse kaart en bij Fat Butcher kunt u terecht voor een goede steak.
https://www.javabistro.net/
http://wijnhuis.co.za/
http://fatbutcher.co.za/

Jordan – Een lunch op een wijnboerderij is een must voor veel mensen bij een bezoek aan Stellenbosch en Jordan heeft naast een uitstekende keuken een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Combineer uw lunch ook zeker met een wijnproeverij van de Jordan wijnen.
Indien u zin heeft in een snellere hap of relaxte lunch met kinderen dan kunt u terecht bij The Bakery.
http://www.jordanwines.com/dine-with-us/jordan-restaurant/

Het aanbod aan top restaurants in Stellenbosch is enorm uitgebreid. Onze travel consultants adviseren u graag!