Wisselkoers

Huidige gegarandeerde wisselkoers: € 1 = ZAR 19

De koers van de Zuid-Afrikaanse Rand ten opzichte van de Euro verandert regelmatig. Omdat de Rand sterk beïnvloed wordt door de Euro, de Dollar en de Zuid-Afrikaanse economie kan deze koers wijzigen.Op de website vermelden we onze rekenkoers. Zodra u bij ons een reis boekt in Euro, gaan wij uit van deze wisselkoers en verandert deze niet meer. Dit voordeel heeft u niet bij de bekende grote online boeking sites die altijd de vreemde valuta hanteren.

De koers is pas definitief indien deze in onze offerte wordt aangeboden en heeft een geldigheidsduur die in het voorstel genoemd zal zijn.

U kunt bij ons ook in Randen betalen. Bij betaling in Rand heeft u te maken met de bank koers voor de aanbetaling en de bank koers bij de restant betaling. Dit kan voor u voordeliger zijn, maar u neemt daarmee zelf het risico wat anders door ons genomen wordt. Dit kan uiteraard in uw voordeel of uw nadeel werken.

Uw keuze is voor alle reisonderdelen van toepassing. U betaalt dan in Rand op onze rekening bij de NEDbank Zuid-Afrika. Wij berekenen u 1% bankkosten (maximaal R800).  De keuze of u in Rand of in Euro betaalt kunt u alleen maken op het moment dat u de reis boekt. U kunt dus niet uw restant betaling in Rand betalen als u besloten hebt de aanbetaling in Euro te doen. Bij ontvangst van de offerte laat u ons weten of u in Rand wilt betalen.

U kunt ook overwegen om het gehele bedrag van uw reis in 1 keer in Randen te betalen. U heeft dan geen koersrisico meer.

Banken hanteren een “bied en laat” koers. Ze publiceren de koers die het gemiddelde is van die “bied en laat” koers. Op het moment dat u een betaling doet krijgt u de voor u ongunstigste koers. Deze ligt ca 1,5 % lager dan de gepubliceerde koers. Creditcard maatschappijen hebben altijd een voor u ongunstige koers. Zij rekenen vaak nog een extra koerstoeslag die tot 2 % kan oplopen.

Toevoegen aan reisplan