Steden - Botswana

Francistown

Francistown is de op één na grootste stad van Botswana en tevens één van de oudste. Gelegen in het oosten van het land nabij de grens met Zimbabwe. In het..

Gaborone

Gaborone is de hoofdstad en tevens grootste stad van Botswana en ligt in het zuid-oosten van het land nabij de grens met Zuid-Afrika. Voor toeristen zijn er prima faciliteiten, maar..

Ghanzi

Ghanzi is een plaats in het westen van Botswana en wordt ook wel de ‘hoofdstad van de Kalahari’ genoemd, in 2011 telde dit stadje ruim 12.000 inwoners. De boeren hier..

Gweta, Botswana

Gweta is een klein dorp in Botswana op zo’n 200 kilometer van Maun en 100 kilometer vanaf Nata. Gweta wordt wel de ‘gateway to the Makgadikgadi Pans‘ genoemd. In het..

Kasane

Kasane is een klein stadje in het uiterste noord-oosten van Botswana, het ligt nabij de grens met Zambia, Zimbabwe en Namibië (Caprivi Strip). Het is een populaire uitvalsbasis voor bezoekers..

Martin’s Drift

Eén van de grensposten tusen Zuid-Afrika en Botswana is Martin’s Drift (let op: dezelfde grenspost staat in Zuid-Afrika bekend als Groblersbrug). De grens wordt gevormd door de Limpopo rivier en..

Maun

De naam Maun is afkomstig van het word ‘maung’ wat ‘plaats van kort riet’ betekent. Het dorp is gesticht in 1915 door het Tawana volk en is gevestigd langs de..

Palapye

Palapye is een stadje in het oosten van Botswana aan de weg tussen de hoofdstad Gaborone en Francistown. Hier is de Morupule Colliery kolenmijn gesitueerd die samen met het Morule..