Overige informatie verzekeringen

Zuid-Afrika Specialist probeert het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om een verzekering af te sluiten. Helaas is de verzekeringswereld in de praktijk niet altijd even simpel. Heeft u hier vragen over, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Er zijn vele regels waar wij aan ons dienen te houden om een verzekering aan te bieden. Onderstaand leest u hier meer over.

Premielimiet:
Duurt de geboekte reis korter dan 3 maanden? Dan mag de maximale premie (excl. assurantiebelasting en poliskosten) niet hoger zijn dan € 200,- per persoon per verzekering. Dit betekent dat wij geen kortlopende annulering bij een reissom van > € 3.635,- per persoon kunnen afsluiten. Voor een allrisk-annulering ligt het maximale bedrag op € 2.850,-

Het is mogelijk om een doorlopende annuleringsverzekering aan te vullen met een kortlopende annuleringsverzekering. U kunt dus meerdere verzekeringen per reis afnemen, waarbij per verzekering de premielimiet geldt. Het maximaal te verzekeren bedrag wordt dan € 1.500,- / € 3.000,- doorlopend + € 3.635,- kortlopend. De verzekerde reissom per persoon kan zo oplopen tot maximaal € 6.635,-. Bij de allrisk is dat € 5.850,-.

Duurt de geboekte reis langer dan 3 maanden? Dan is de maximale premie € 600,- per verzekering pro rata per jaar. Voorbeeld: u gaat 9 maanden op reis en sluit daarvoor een verzekering af; de maximale premie is dan € 450,-.

Wilt u kortlopende verzekeringen afsluiten voor meer dan € 200,- premie per persoon per verzekering? Dan zal dit moeten gebeuren via een assurantiekantoor. Wij kunnen hierin voor u bemiddelen (in samenwerking met Faber verzekeringen).

Klachten
Indien u een klacht wenst in te dienen kan dit via de website van de Europeesche hier.

Verstrekken van verzekeringskaarten.
Voor het opvragen dan wel boeken van een verzekering via de Zuid-Afrika Specialist, dient u akkoord te zijn met het feit dat wij de verzekeringskaarten digitaal verstrekken. De verzekeringskaarten vindt u hier. Indien u hier niet akkoord mee gaat, kan de verzekering niet worden afgesloten.

Toevoegen aan reisplan