Afkoop eigen risico casco schade 4×4 auto’s en campers

Afkopen eigen risico bij huren 4 x 4 en camper.

Bij het huren van een 4×4 auto of camper is een standaard verzekering inclusief. Met deze verzekering heeft u een eigen risico dat u terug kunt vinden in de offerte of bij het type camper op onze website. Dit eigen risico is vermeld in Zuid-Afrikaanse Rand of Namibische Dollar.

U kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen om het eigen risico voor casco schade te dekken. Dit kan op twee verschillende manieren:

  1. een aanvullende (losse) verzekering via de Europeesche
  2. een aanvullende verzekering voor de specifieke camper via de camperleverancier

Het belangrijkste verschil tussen deze verzekeringen is dat u via de Europeesche een veel lagere premie betaalt. Bij de verzekering van de Europeesche moet u een borg (via uw creditcard) stellen en de eventuele schade achteraf terugclaimen bij Europeesche verzekeringen. Tevens is schade aan derden bij de Europeesche niet inbegrepen.

Bij de aanvullende verzekering voor de specifieke camper hoeft u deze borg niet te voldoen en daarnaast ook niet het bedrag achteraf te claimen.
De prijzen van de aanvullende verzekering verschillen per camper, maar zijn te allen tijde hoger dan de verzekering via de Europeesche.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de aanvullende verzekering via Europeesche. Door uw verzekering bij Zuid-Afrika Specialist op te vragen en/of af te sluiten, gaat u akkoord met digitale verstrekking van de verzekeringskaart die hoort bij de aangevraagde verzekering.

Aanvullende verzekering via de Europeesche geschikt voor het dekken van het eigen risico

Via het verhuurbedrijf heeft u altijd een basisverzekering van de gehuurde (4×4) camper. Maar het eigen risico blijft bestaan en dat kan er bij schade fors inhakken. Met de verzekering voor afkoop eigen risico via de Europeesche koopt u dat eigen risico af.
De premie is gering en vaak lager dan vergelijkbare verzekeringen van het verhuurbedrijf zélf. Ook bent u hiermee verzekerd voor cascoschades die verhuurbedrijven meestal volledig in rekening brengen. Bijvoorbeeld schade aan ruiten en banden.

Dit zijn de voordelen:

  • Afkoop eigen risico al in Nederland geregeld
  • Repatriëring voertuig bij voortijdige terugkeer verzekerd (als uw reisverzekering de gebeurtenis dekt)
  • Extra zekerheid, boven op de verplichte basisverzekering
  • Vaak voordeliger dan aanvullende verzekeringen via het verhuurbedrijf
  • Vergoeding van schades aan boven- en onderkant voertuig en bij off-road rijden

De Verzekering voor afkoop eigen risico is er voor:

  • wie in Nederland of de buurlanden van Nederland woont
  • een basisverzekering (standaard verzekering) heeft afgesloten bij het verhuurbedrijf op de vakantiebestemming.

De Europeesche vergoedt het eigen risico en door het verhuurbedrijf uitgesloten cascoschade. Schade aan de auto, motor of camper die u huurt, is gedeeltelijk verzekerd door de verzekering die u afsluit bij het verhuurbedrijf van de camper. De verzekering voor afkoop eigen risico vergoedt wat niet gedekt is in deze basisverzekering: eigen risico en uitgesloten cascoschade.
Met uitgesloten cascoschade bedoelen we schade aan de auto, motor of camper zelf die niet op de verzekering van het verhuurbedrijf wordt vergoed. Denkt u hierbij aan schade door gebruik off road, schade aan ruiten en schade aan interieur. Verder op deze pagina treft u overige voorbeelden van uitgesloten cascoschade.

Moet u onverwacht eerder naar Nederland terugkeren? Dan vergoedt de Verzekering voor afkoop eigen risico de kosten van het terugbrengen van je huurvoertuig naar het verhuurbedrijf.

De rubriek Cascoschade is bestemd als aanvulling op de bij de lokale verhuurder van het motorrijtuig afgesloten basisverzekering. De rubriek is alleen geldig indien – en zolang –  de bij de verhuurder van het motorrijtuig afgesloten basisverzekering voor de bestuurder(s) van kracht is. Alle leveranciers hebben een standaard basis verzekering normaliter.

Let op: Indien u deze verzekering via Europeesche afsluit dient u lokaal de borg behorend bij de standaard verzekering van de lokale verhuurder per credit card te voldoen. Deze verzekering verlaagt dus niet de borg. U sluit de verzekering immers niet af bij de lokale verhuurder maar via de Europeesche. De Europeesche zal u in geval van schade na afloop van de reis uitkeren.  Deze verzekering komt in de plaats van de afkoop eigen risico verzekering van de lokale camperverhuurder. Indien deze u dus terplaatse vraagt of u het eigen risico wilt afkopen hoeft u dit niet te doen omdat u al via de Europeesche verzekerd bent.

De premie is aanzienlijk lager. De dekking is voor casco schade gelijk of hoger.

Dekkingsoverzicht auto/camper huur reisverzekering via de Europeesche:

Dekkingsoverzicht 4×4 en camper
Repatriëring van het motorrijtuig, per motorrijtuig €3500
Cascoschade
– afdekking eigen risico voor de schade die niet valt onder de uitgesloten cascoschade*), per motorrijtuig per gebeurtenis €3500
– uitgesloten cascoschade*), per motorrijtuig per gebeurtenis €7000

* Met in acht name van het maximaal verzekerd bedrag bedraagt de uitkering in ieder geval nooit meer dan het in rekening gebrachte eigen risico. Het eigen risico heeft betrekking op de verzekering die is afgesloten in het land waar het motorrijtuig is gehuurd.

Met door de camper verhuurder uitgesloten cascoschade wordt verstaan:
schade door gebruik off-road schade aan interieur
schade aan ruiten dakschade door laaghangende objecten
schade ontstaan bij achteruit rijden schade aan onderzijde incl. banden en wielen
schade door bevriezing / oververhitting leidingsysteem

Premie

(4×4) Camper alleen casco risico (casco en repatriëring €9,08 per dag
(4×4) Auto alleen casco risico (casco en repatriëring €4,78 per dag

Uitgesloten casco schade is een verwarrende term. In dit geval houdt het in dat deze schade verzekerd is tegen een hoger bedrag (€7000).

Voorwaarden

Algemene voorwaarden Europeesche verzekering voor Afkoop Eigen Risico

 

 

Toevoegen aan reisplan