Braaien

Voor Zuid-Afrikanen is braai een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Het is niet zomaar een barbecue maar braaien wordt gezien als een activiteit, soms zelfs een hele dag vullende activiteit.

Braaien draait niet enkel om eten, meer om de hele beleving er omheen. Het wordt gezien als een sociale aangelegenheid. Ook kenmerkend is het zelf maken van de kolen. U maakt een vuurtje van hout en brandt het hout tot het kolen zijn geworden, daarna gaan de grote stukken vlees op de grill.

Bij de huur van een (4×4) camper ontvangt u normaliter een braai rooster. Deze kunt u gebruiken op de campings. Hier zijn vaak braai terreinen te vinden waar u het rooster kunt gebruiken.

Alles kan op de braai: verse vis uit de oceaan, gemarineerde lamskotteletten, nationale specialiteit springbok, een simpele hamburger, mais tussen de kolen, braai broodjies of gepofte aardappelen in folie maar over het algemeen worden grote stukken vlees (met bot) gebraaid. U zult zelden een Zuid-Afrikaan tegenkomen die niet kan braaien – dat wordt hier met de paplepel ingegoten.

Wilt u tijdens uw reis ook een braai ervaren? Dit is bij verschillende guesthouses, lodges en restaurants op aanvraag mogelijk. Onze travel consultants adviseren u graag!

 

 

Toevoegen aan reisplan