Golfen

Golfen is een bijzonder populaire sport in Zuid-Afrika. Door het hele land zijn prachtige golfbanen te vinden. Onder het kopje Reispakketten kunt u ‘golfreizen’ selecteren en dan vindt u een selectie van de door ons samengestelde golfreizen. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van veel gevraagde en mooie golfbanen. Wij bieden diverse golfreizen en golfbouwstenen aan maar maken ook met plezier voor u een golfreis op maat aan de hand van uw wensen.

Wij hebben op deze pagina voor u een selectie gemaakt van veel gevraagde en mooie golfbanen. Op de websites van golfbanen is normaliter uitgebreide informatie te vinden. Ook is het soms mogelijk online tee times te reserveren.

Indien u uw reis en (golf) accommodaties bij ons geboekt heeft verzorgen wij reserveringen voor afslagtijden gratis (green fees, clubs, caddy en cart voor eigen rekening). Wij geven u dan ook graag advies bij de keuze voor golfbanen welke hieronder nog niet genoemd zijn.

Kwazulu Natal

Ballito, Zimbali Golf Course
Een farm huis ruine en een oude vijgenboom domineren de entree van het clubhuis van Zimbali, een 18 holes golfcourse gelegen aan de Dolphin Coast van Kwazulu Natal, 45 kilometer ten noorden van Durban. De baan begint als een Links (kust) Course maar neemt een dramatische wending als we aankomen bij ruige wetlands en eindigen bij de bossen van het Zimbali kust-forest. Het karakteristieke van deze course zorgt voor een onvergetelijk spelletje golf. Veel Tee ’s zijn hoger gelegen op heuvels of zandduinen en golf carts zijn verplicht.

Ontwerp: Tom Weiskopf Fairways gras: Kikuyu
Type: Links coastal en Parklands course Greens gras: Bent Grass
Holes: 18 Lengte: 6052 voor heren, 4058 voor dames
Par: 72 http://zimbali.com/


Pennington, Selbourne Golf Club
In 1985 besloot zuivel en suiker boer Denis Barker om op zijn land een golfcourse te bouwen. En met hulp van vrienden en zijn zoon Gary kwam hier de prachtige 18 holes Selbourne Golf course tot stand.
Vandaag de dag is Selbourne een van de beste banen in Kwazulu Natal en een must als u aan de South Coast verblijft. Het is een redelijk korte course waar nauwkeurigheid zeer belangrijk is, zeker als u weet dat er tal van waterpartijen zijn. De prachtige en goed onderhouden course wordt vaak de ‘Augusta van Zuid-Afrika’ genoemd, beslis zelf of het die naam mag dragen!

Ontwerp: Dennis Barker Fairways gras: combinatie
Type: Parklands Golf Course Greens gras: POA-Anna
Holes: 18 Lengte: heren 6040 m, dames 5614 m
Par: 72 https://www.selbornegolf.com/


Stranger, Prince’s Grant Golf Estate

Deze 18-holes Championship golfcourse is één van de beste kust Golf Courses van Zuid-Afrika. Het estate biedt naast golf ook allerlei andere outdoor activiteiten maar u komt hier natuurlijk voor de, door Peter Matkovich ontworpen, links/parkland golfcourse. De par 4, 12th is een echte uitdaging en is van Tee naar Green 300 m een zeer korte Par 4 dus.
De 15th is prachtig gelegen met maar liefst 60 kilometer uitzicht langs de kust.

Ontwerp: Peter Matkovich and Dale Hayes Fairways gras: Country Club
Type: Links Greens gras: Country Club
Holes: 18 Lengte: 6260 m
Par: 72 https://www.princesgrant.co.za/

Limpopo

Waterberg, Entabeni Golf & Safari Resort
Een golf-legende ontwaakt aan de voet van de indrukwekkende Waterberg Mountains van Zuid-Afrika. Alle 18 holes zijn ontworpen door bekende golfers. Langer, Garcia en Goosen zijn een paar van de namen die hier hun specifieke golf kwaliteiten vertaald zien, in een door hun met passie ontworpen hole. Voor de ultieme sensatie vertrekt u per helikopter naar de extreme en buitengewone 19de hole. Waar u afslaat vanaf Hangklip Mountain naar de 400 meter lager gelegen green in de vorm van Afrika (niet inbegrepen). Sla als 1e golfer op de 19de een Hole-in-One en ga naar huis met $ 1 Miljoen!

Ontwerp: o.a. Treveor Immelman en Retief Goosen. Lengte: 6534 m
Holes: 18 + extra 19e http://legendhospitality.co.za/
Par: 72


Phalaborwa,
Hans Merensky Country Club
Deze course is uit geroepen tot beste ‘Walking Course of the Country’! U speelt in een gebied met inheemse struiken, gladde wateroppervlakten en fluweel groene greens. Een fantastische ervaring, want terwijl u speelt op de fairway kunt u ook wildlife spotten.

Ontwerp: Bob Grimsdell Lengte: heren 6127 m, dames 5005 m
Holes: 18 Par: 72

Mpumalanga

Malelane, Leopard Creek Country Club
Zuid-Afrika’s meest fantastische golf course is gelegen aan de Crocodile River! De Leopard Creek Country Club course is ontworpen met liefde voor het spel, de omgeving en de bush dieren. De golfcourse staat elk jaar wederom in de top 10 golfcourses van Zuid-Afrika en is de nieuwe Host van de Dunhill Championship. U kunt hier alleen spelen als u uitgenodigd wordt of wanneer u in één van de accommodaties verblijft die aangesloten zijn bij deze prachtige golfcourse.

**Leopard Creek Country Club will close for re-design in October 2017 for approximately 6 months. However, we are pleased to be able to tell you that we are able to offer golf on the new 9 hole Par 3 layout. This new National Junior Development Centre (NJDC) encompasses a world class practice facility and a superb Par 3 course (modelled on well-known golf holes from famous courses around the world).

Ontwerp: Gary Player en Phil Jacobs Fairways gras: Kikuyu
Type: Championship Greens gras: Bent Grass
Holes: 18 Lengte: heren 6062 m, dames 5160 m
Par: 72 http://leopardcreek.com/


White River, White River Country Club
Een course geopend in 1924 met mooi gemanicuurde fairway’s en greens. White River Country Club is gelegen tussen pittoreske plantages op de oevers van de White River. Welke u regelmatig zult oversteken omdat ze haar weg volgt door dit gebied. De lay-out die de natuurlijke lijn volgt van de vallei zal een uitdaging zijn voor de amateur en professional.

Ontwerp: Gary Player en Reg Taylor Lengte: heren 2825, dames 2469
Type: Par: 71
Holes: 18 http://www.whiterivercountryclub.co.za

North West

Sun City, Gary Player Golf Club
Algemeen bekend als een van de beste en langste courses in de wereld. De Gary Player golfcourse in Sun City is de nummer één en meest beroemde golfbaan in Zuid-Afrika. Beroemd geworden door de Million Dollar Challenge die elk jaar in December gehouden wordt, en dan bezocht wordt door ’s werelds beste golfspelers. Elke hole is gekwalificeerd als moeilijk en de waterpartijen en bunkers zorgen voor uitdaging. Spelend op het gemanicuurde Kikuyu gras geniet u van een fantastisch uitzicht over het resort, de omliggende bergen en het Pilanesberg Nationaal Park.

Ontwerp: Gary Player Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent grass
Holes: 18 Lengte: 6939 m
Par: 72 https://www.suninternational.com/

Oost-Kaap

St. Francis Bay, St. Francis Links
De St. Francis Links course is een prachtige, maar uitdagende golfcourse die degene die dit respecteren zullen belonen. Deze golf course is geplaatst op de top van de duinen, wat met zich meebrengt dat de baan, met de tijd, vanzelf en op natuurlijke wijze zich zal wijzigen. Zo heeft u nimmer de luxe dat een ervaring hier een voordeel zal zijn in uw volgende spel en er dus altijd scherpe mentale en fysieke dapperheid van u wordt gevraagd, geen twee games zijn hier hetzelfde! De kwaliteit en het karakter van de St. Francis Links course is constitent van start tot finisch met het uiterlijk en gevoel van courses uit een ver verleden.

Ontwerp:  Jack Nicklaus Fairways gras: Bayview
Type: Links Greens gras: Kikuyu
Holes: 18 Lengte: heren 6127 m, dames 5005 m
Par: 71 https://www.stfrancislinks.com/

West-Kaap

George, Fancourt
Zuid-Afrika mag met recht trots zijn op deze golfcourses, The Links, de Outeniqua en Montagu golfcourses welke alle drie bij de top van de wereld horen.

Montagu

Ontwerp: Gary Player Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent grass
Holes: 18 Lengte: 6320 m
Par: 72 https://www.fancourt.co.za/play-golf/montagu/

Outeniqua

Ontwerp: Gary Player Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent Grass
Holes: 18 Lengte: 6320 m
Par: 72  https://www.fancourt.co.za/play-golf/outeniqua/

The Links

Ontwerp: Gary Player Fairways gras: Cool season bent
Type: Links Greens gras: Cool season bent
Holes: 18 Lengte: 5530 m
Par: 72 https://thelinks.fancourt.co.za/

 

  • Montagu greens; closed from 16 April 2018 till the 22 September 2018. 
  • From 01 March 2018 the Montagu and Outeniqua courses will be “split” in usage and alternated between the Fancourt Country Club Members and our hotel guests.  On a particular day one course will be allocated exclusively to hotel and the other for Members use.  The courses will then be alternated the following day for Members and guests alike.
  • During the period of the Montagu course closure the Outeniqua course will be “alternated” on a morning and afternoon basis respectively.


Kaapstad – Fish Hoek, Clovelly Country Club
Clovelly Country Club is gelegen in de rustige en ongerepte Silvermine Valley dichtbij Fish Hoek. Clovelly is een van de mooiste golfbanen in Zuid-Afrika en biedt leden en bezoekers een onvergetelijke ervaring. Deze club geeft u een familie gevoel en kent uitstekende faciliteiten. Het motto is: “Fraternitas Ludorum” en de club is geopend voor iedereen, ongeacht ras, geloof of geslacht. Clovelly is nog altijd een van de meest populaire golfclubs in de Westkaap.

Ontwerp: Dr Charles Molteno Murray Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: POA
Holes: 18 Lengte: 5869 m
Par: 72 https://clovelly.co.za/


Kaapstad – Tokai, Steenberg Golf Club
Een exclusieve en private golfclub in de idyllische omgeving van Constantia, een prachtig wijngebied net buiten Kaapstad, waar tuinen, wijngaarden en bossen elkaar in evenwicht houden. Deze Golfcourse trekt golfers die op zoek zijn naar de totale golf-ervaring. De par 3, een niet te korte 14de hole beschikt over een green van 76 meter en de groene heuvel wordt bewaakt door prachtige inheemse struiken, die de echo van de erachter gelegen bergketen mooi doorbreken. Steenberg wordt jaarlijks vernoemd in de top 100 golfcourses van Zuid-Afrika. De Steenberg golfcourse is open voor publiek maar gasten van het gelijknamige hotel genieten bepaalde privileges.

Ontwerp: Peter Matkovich Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent
Holes: 18 Lengte: 6115 m
Par: 72 https://www.steenberggolfclub.co.za/


Kleinmond, Arabella
Een juweeltje en doet haar naam eer aan, het betekent: ‘Beautiful land’ en niets is minder waar. De course is uitdagend genoeg om te zorgen dat u terugkomt en leuk genoeg om geen afscheid van te willen nemen. De course gaat op in haar omgeving, zonder af te doen aan de verwachtingen van de amateur of professionele golfer. Ze grenst aan de grootste natuurlijke lagune van Zuidelijk Afrika, en de 9de, 17de en 18de lopen parallel aan de lagune.

Ontwerp: Peter Matkovich Fairways gras: Kikuyu
Type: Combinatie Links en Parklands Greens gras: Bent
Holes: 18 Lengte: 6300 m
Par: 72 http://arabellacountryestate.co.za/


Knysna, Pezula
Ten oosten van Knysna, op de kliffen van de Atlantische oceaan, strekt zich hier een 18 holes Championship course uit. Aangelegd met in het achterhoofd  de Gleneagles in de Schotse Highlands en Pebble beach aan de Monterey coastline vindt u hier eindeloze fairways, fynbos en tal van bunkers. Het terrein is niet gemakkelijk te belopen en er zijn ‘panic golfcarts’ voorradig voor alle golfers! Op elke hole vind u 5 verschillende Tee-off plaatsen wat het prettig maakt voor de speler van elk niveau. De 3 holes aangelegd op de kliffen met zicht over de oceaan zijn de meest bijzondere en ook moeilijkste holes. Sla niet te hard en ‘out of bounds’, want dan verdwijnt uw bal over de kliffen…

Ontwerp: Ron Fream Fairways gras: Kentucky Blue en Rye
Type: Links Greens gras: Bent
Holes: 18 Lengte: 6281 m
Par: 72 http://www.pezulagolf.com/


Knysna, Simola
Bij het zien van alle schoonheid op deze baan lukt het waarschijnlijk niet om uw hoofd koel te houden. Aan de kust maar uit de wind, dat is een bijzonderheid. Elke hole is zo aangelegd dat het in een natuurlijke weg overvloeit in de omliggende omgeving. Met uitzicht op de Knysna lagune, helemaal naar de Heads en over de Knysna rivier die zich langzaam naar beneden slingert zou u zomaar even de concentratie op het spel kunnen verliezen.
Er zijn 5 Par 5 holes en 5 Par 3 holes, iets wat een nieuwe dimensie aan uw golfspel toevoegt.

Ontwerp: Jack Nicklaus Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent
Holes: 18 Lengte: heren 5644 m, dames 4755 m
Par: 72 http://simola.co.za/


Mossel Bay, Pinnacle Point
Gelegen dichtbij Mossel Bay aan de Gardenroute vindt u deze onberispelijke 18 holes course. De Pinnacle golfcourse is vergelijkbaar met de beste golfcourses ter wereld en is in design een stukje meesterwerk. Peter Matkovich de golfarchitect die verantwoordelijk is voor het ontwerp en beschrijft Pinnacle Point als de meest dramatische golfcourse die hij ooit is tegen gekomen op de wereld.

Ontwerp: Peter Matkovich & Darren Clarke Fairways gras: Kikuyu
Type: Links Greens gras: Bent grass
Holes: 18 Lengte: heren 6465 m, dames 5276 m
Par: 72 http://pinnaclepointestate.co.za/


Paarl, Pearl Valley
Wellicht een van mooist gelegen banen in de wijnlanden rondom Kaapstad is in de vallei van Paarl. Pearl Valley wordt met het uitzicht op de Simonsberg en Drakenstein bergen ook wel picture perfect genoemd.

Ontwerp: Jack Nicklaus Fairways gras: Combinatie
Type: Parklands Greens gras: Combinatie
Holes: 18 Lengte: heren 6090 m, dames 4703 m
Par: 74 https://pearlvalley.co.za/

 

Plettenberg Bay, Goose Valley
De Goose Valley ligt op 4 kilometer van de mondaine kustplaats Plettenberg Bay en grenst aan de Keurboom Lagune. Dit spectaculaire natuurgebied met veel fynbos ,is de natuurlijke grens van vele holes en zorgt voor prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan en aan de andere kant de Outeniqua Mountains. Om helemaal in de stijl te blijven heeft elke hole hier de naam van een bijzondere bloem.

Ontwerp: Gary Player Design Company Fairways gras: Kikuyu
Type: Combinatie Links en Parklands Greens gras: Bent grass
Holes: 18 Lengte: 5847 m
Par: 72 https://www.goosevalleygolfclub.com/


Plettenberg Bay, Plettenberg Bay Golf Club

Een magniefieke golfcourse in een prachtig groene omgeving die u zich zult herinneren!
In 2000 is de golfcourse volledig opgeknapt volgens de USGA specificaties. De nieuwe baanvormen, hellingen, bunkers en waterpartijen zorgen voor een uitdagende en nog altijd bijzonder mooie golfcourse. De Parkland stijl van de golfcourse gelegen binnen een natuurgebied is de trots van de spelers van Plettenberg Bay.
De 470 meter lange Par 5, 4th hole is extra lang wanneer de South Easter waait en dan is het moeilijk voor de gemiddelde golfer om de hole in 2 of zelfs 3 x te spelen. De 11de hole daarentegen is met haar 110 meter lengte  de kortste van Zuid-Afrika, kunt u mooi weer een beetje inlopen op uw score!

Ontwerp: Robert Hawtree Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Bent grass
Holes: 18 Lengte: 6260 m
Par: 72 http://www.plettgolf.co.za/


Somerset West, Erinvale
Aan de voet van de Helderberg Mountains ligt 1 van Zuid-Afrika’s meest uitdagende golfbanen. Dit is een course met wel 2 heel verschillende negens. Het kenmerk van de eerste 9 is dat ze gelegen zijn op een vlak gedeelte en de tweede negen beklimmen de hellingen van de berg. De signatuur hole van deze course is de Par 4, 17e hole die bergafwaarts gaat. Het uitzicht is hier adembenemend en als golfer zult u genieten van de prachtige bergen maar ook het zeezicht op de False Bay.

Ontwerp: Gary Player Fairways gras: Kikuyu
Type: Parklands Greens gras: Penn Cross
Holes: 18 Lengte: 5892 m
Par: 72 http://www.erinvale.com/


Stellenbosch, De Zalze Golf Club
De Zalze Golfclub is gelegen in Stellenbosch in de Blauwklippen Rivier Vallei. Hier gaat u mogelijk uw hole-in-one maken op een course, die een mix van een Links en een Parkland course is. Een prachtige setting ontworpen door Peter Matkovich tussen bergen en wijnfarms waar de rivier een steeds terugkomende hindernis is. In oktober 2006 werden hier de Wereld Amateur Kampioenschappen gehouden. U zult genieten van de prachtige locatie en de prachtige natuurlijke setting waarin u gaat spelen.

Ontwerp: Peter Matkovich Fairways gras: Kikuyu
Type: Combinatie Links en Parklands Greens gras: Cool Season Bent Grass
Holes: 18 Lengte: 6385 m
Par: 70 http://www.dezalzegolf.com/

 

Toevoegen aan reisplan