Reizen met kinderen

Zuid-Afrika is een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen, zowel grote als kleine kinderen. Het land is geschikt om gedurende elk seizoen te bezoeken. Veel hangt af van de wensen uiteraard.   Het noorden is het meest geschikt voor de Europese lente, zomer en herfst. Het zuiden wordt veelal aanbevolen voor de Europese herfst, winter en vroege lente maanden. Maar op zich kunt u het hele jaar door het gehele land bezoeken.

Onze deskundige reisadviseurs stellen graag een reis voor u samen aan de hand van uw specifieke wensen.

Enkele tips voor activiteiten, accommodaties en goede safari mogelijkheden voor een reis met (jonge) kinderen in Zuid-Afrika.

Activiteiten

Safari

  • Een safari met eigen auto of camper in de nationale parken, bijvoorbeeld: Kruger National Park, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve en Addo Elephant National Park. Omdat u zelf uw eigen stops en route kunt bepalen is dit een goede optie wanneer u met jonge kinderen reist. Zorg dat u voldoende eten en drinken bij u heeft, koop een kaart bij de poort en het avontuur kan beginnen!
  • Het malariavrije Kololo Game Reserve in de provincie Limpopo: U zult samen met uw kinderen genieten van een echte bush ervaring. U kunt wandelen en zelfs mountain biken (met kinderzitje) in het reservaat. Indien u verblijft op basis van Dinner, Bed & Breakfast maakt u dagelijks een game drive in het big 5 Welgevonden Reservaat.
  • Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Het kamp heeft zowel accommodaties als kampeerplaatsen, zwembad en een ruim restaurant met uitzicht. In het reservaat kunt u wandelingen maken, fietsen, een paardrijsafari beleven of een game drive met gidsen reserveren.
  • Garden Route Game Lodge in de malariavrije West-Kaap: kinderen van alle leeftijden mogen mee op safari en de kamers zijn specifiek ingericht voor jonge kinderen. Wellicht mogen de kinderen de rangers zelfs mee helpen tijdens de game drive!

Accommodaties en campings

  • Glamping bij Africamps in Stanford, Oudtshoorn, Swellendam, Robertson, Plettenberg Bay, Hazyview en Wilderness. U overnacht in tenten welke volledig zijn uitgerust voor gezinnen met kinderen.
  • At the Woods in Storms River heeft ruime familiekamers en direct naast het guesthouse ligt ook een café waar pizza’s geserveerd worden. In de tuin is een klimtoestel voor de kinderen.
  • Safari Club SA vlakbij de OR Tambo Luchthaven in Johannesburg: familiekamers, mooie grote tuin voor de kinderen en de medewerkers bieden flexibiliteit bij het diner. Dit is een ideale locatie om tot rust te komen aan het begin of het einde van uw reis.
  • Kgalagadi National Park: Het Twee Rivieren Rest Camp en Mata Mata Rest Camp hebben ruime kampeerplekken met veel zand voor de kinderen om in te spelen en een fijn zwembad. Vanuit de camps kunt u met eigen 4×4 op safari.
  • Royal Natal National Park in Kwazulu Natal (Drakensbergen): veel en nette toiletgebouwen met bad, mooie speeltuin, veel speelruimte), kindvriendelijke wandelingen (aangelegde paden, korte afstanden met onderweg zwemgelegenheid).
Toevoegen aan reisplan