Nationale Parken Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park Addo Elephant National Park is het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika. Het heeft zich uitgebreid naar een gebied met grote verschillen in biodiversiteit, landschappen, flora..

Agulhas National Park

Agulhas National park Agulhas national park is een natuurgebied op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent . De officiële positie van het uiteinde is 34° 49′ 58 ” South..

Ais Ais Richtersveld Transfrontier National Park

Ais Ais Richtersveld Transfrontierpark Het Ais Ais-Richtersveld Transfrontierpark ligt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië en sluit de fascinerende Fish River Canyon in. Dit is een plaats van unieke..

Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park Ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van het stadje Kakamas – in de Noordkaap provincie – ligt het Augrabies Falls National Park. Hier perst de machtige Oranjerivier..

Bontebok National Park

Het Bontebok National Park in de West Kaap provincie is het kleinste nationale park, maar absoluut de moeite waard. Het park ligt 6 km vanaf de historische plaats Swellendam aan..

Cederbergen

Op zo’n twee uren rijden vanaf Kaapstad, nabij de dorpjes Citrusdal en het noordelijker gelegen Clanwilliam, ligt het ruige landschap van de Cederbergen. Een wat onbekender (dus minder toeristisch) natuurreservaat..

Drakensbergen

De Drakensbergen is de naam gegeven aan het oostelijke gedeelte van de Grote Escarpment. Het is de grootste en langste bergketen van Zuid-Afrika waar tal van bedreigde dier- en plantensoorten..

Golden Gate Highlands National Park

De Maluti bergen liggen in het Noord-Oosten van de provincie Vrystaat, zij vormen zo’n beetje de natuurlijke grens tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Hier kunt u het wat kleinere (11.000 hectare)  ..

Greater Krugerpark

Het Greater krugerpark bestaat uit een groot aantal (van oorsprong) privé wildreservaten gelegen aan de westelijke zijde van het wereldberoemde Kruger National Park. Er zijn geen hekken die het Krugerpark..

Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve

In het hart van Zululand, in het noordoosten van de provincie KwaZulu-Natal, ligt het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. In 1895 opgericht ter bescherming van de laatste neushoorns in Natal en al..

iSimangaliso Wetland Park

Als u reuzezeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien wilt zien, dan is het Greater St. Lucia Wetland Park langs Zuid-Afrika’s noordkust KwaZulu-Natal een sublieme bestemming. Het staat zelfs op de..

Karoo National Park

Het Karoo National Park ligt in de Great Karoo, een enorm uitgestrekt en ruig landschap met kale vlaktes. Het park werd in 1979 gesticht om te voorkomen dat de aanwezige..

Kgalagadi Transfrontier National Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika’s eerste grensoverschrijdende park, een combinatie van Zuid-Afrika’s Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana’s Gemsbok Nationale Park. Het park is deel van de Kalahari woestijn,..

Kruger National Park

Het Kruger National Park Het Krugerpark is met een oppervlakte van bijna 20.000 km2  het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in de provincie Limpopo. Het..

Mapungubwe National Park

Mapungubwe National Park en World Heritage Site is de ideale locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in wilde dieren, prachtige natuur en vogels. Het is een heerlijke plek voor mensen..

Marakele National Park

Een paar uur rijden ten noorden van Pretoria en Johannesburg, in de provincie Limpopo, bevindt zich het indrukwekkende Marakele National Park. Het park is opgericht in 1994 en na regelmatige..

Mokala National Park

Mokala National Park is het jongste lid van de San Parken. Het ligt ongeveer 80 kilometer ten zuid-westen van Kimberley. Het landschap varieert van koppies tot grote open vlaktes. Door..

Mountain Zebra National Park

Het Mountain Zebra National Park is een niet al te groot park van ca. 6.500 ha en is gelegen in de Oost Kaap provincie op 12 kilometer afstand van het..

Namaqua National Park

In de Noord Kaap provincie ten westen van Kamieskroon ligt het Namaqua National Park. Een park waarbij u ongetwijfeld direct denkt aan de wilde bloemenzeeën die u hier een aantal..

Pilanesberg Game Reserve

Eén van de wildparken in Zuid-Afrika waar u grote kans heeft om The Big Five te spotten is het Pilanesberg National Park in de provincie Noord West. Het park ligt..

Royal Natal N.P. (Drakensbergen)

De landschappelijke schoonheid van het Royal Natal National Park maakt het park tot de nummer 1 van de reisbestemmingen in de Drakensbergen. Het 8000 ha park wordt gekenmerkt door verschillende..

Schotia Game Reserve

Schotia is het oudste privé wildreservaat in de Oost Kaap en hier geniet u van Afrika op haar mooist. Met gidsen die kennis hebben van het gebied en de wilde..

Table Mountain National Park

Het Table Mountain National Park ligt op het meest zuidwestelijke gelegen gedeelte van Zuid-Afrika. Het strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point, het zuidelijkste puntje van..

Tankwa Karoo National Park

Vlakbij de grens tussen de Noord Kaap en West Kaap provincie van Zuid-Afrika vindt u het Tankwa Karoo National Park. Het gebied waar lichtgevende wolken van stof zweven door het..

uKhalamba Drakensberg park

Het spectaculaire uKhahlamba-Drakensberg National Park, met een oppervlakte van 243.000 ha, heeft het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. Er zijn bergtoppen die tot meer dan 3.000 meter reiken. uKhahlamba..

Welgevonden Game Reserve

Ten noorden van Johannesburg, nabij het plaatsje Vaalwater, vindt u Welgevonden Game Reserve dat deel uit maakt van de Waterbergregio dat door UNESCO in 2001 uitgeroepen werd tot Waterberg Biosphere..

West Coast National Park

Op ongeveer 120 kilometer ten noorden van Kaapstad, aan de kust van de Atlantische Oceaan, vindt u het bijzondere West Coast National Park. Dit kust moerasgebied van ongeveer 27.000 hectare..