Mokala National Park

Mokala National Park is het jongste lid van de San Parken. Het ligt ongeveer 80 kilometer ten zuid-westen van Kimberley.

Het landschap varieert van koppies tot grote open vlaktes. Door de eenzame heuvels geeft het park een gevoel van verlatenheid. U zult verrast zijn als u vanuit het heuvelachtige gebied in de open vlaktes in het noorden en westen van het park komt. De vlaktes worden doorkruist door watergeulen die van de heuvels naar de Rietrivier lopen. Er loopt een route door het park die u langs de verschillende eco-systemen leidt.

In een park wat ingesloten ligt tussen de Khalahari woestijn en de Karoo, vindt u natuurlijk de vogels die bij deze gebieden horen. Geniet van de prachtige zang van de leeuwerik, het drukke leven van het wevertje en ’s nachts kan de gevlekte nachtzwaluw u prachtig in slaap zingen. Het bijna 28.000 hectare grote park huist daarnaast de witte en zwarte neushoorn, buffel, Tsessebe, Roan antilope, berg rietbok, giraffe, zebra, gemsbok, eland, hartebeest, wildebeest en vele meer.

Algemene informatie
Openingstijden:
16 okt – 15 maart                07.00 – 19.00
16 maart – 30 april              07.00 – 18.00
1 mei – 31 juli                      07.00 – 17.30
1 augustus – 15 oktober      07.00 – 18.00

– De beide ingangen van het park liggen aan de N12, de verbindingsweg tussen Kimberley en Kaapstad, Lilydale Gate en Mokala Main Gate.
– Afstand van Kimberley naar Lilydale Gate is 59km en van Hopetown naar Lilydale gate is 107km.
– Recepties liggen elk op ± 6 kilometer van de ingangen van het park. Wanneer u het park ingaat, moet u zich eerst melden bij de receptie om een gate permit number te verkrijgen.
– Bij het Mosu restaurant kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. Reserveren wordt aanbevolen.
– Binnen het park is geen winkel of benzine station, het dichtstbijzijnde station is in Modderrivier.
– Als het geregend heeft zijn niet alle wegen in het park altijd toegankelijk voor normale sedan voertuigen, in het regenseizoen(in de zomer) moeten soms interne wegen afgesloten worden. Er zal dan een alternatieve route aangegeven worden (via de N12) om de accommodatie te bereiken.

Activiteiten
– U kunt er zelf op uit gaan en wildlife gaan spotten maar er zijn ook ochtend, dag en avond game drives te boeken met een professionele gids, deze game drives dient u van te voren te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Bij voldoende deelname kan tijdens de game drive gegeten worden in de bush (ontbijt of ’s avonds een bbq/braai)
– Er zijn San Rock art excursies om de busmhman rotsschilderingen te bezoeken.
– U kunt gaan vliegvissen in de rivier (alleen op catch en release basis)
– Er is een zwembad voor de gasten
– In het park zijn twee picknickplaatsen waar u zelf kunt bbq-en (alle benodigdheden zelf meebrengen) of picknicken in de natuur.

Conservation Fees: het Zuid-Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee (toegangsprijs) ingesteld voor alle afzonderlijke SAN-parken. Als u meerdere SAN-parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken dan is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Accommodatie in het Mokala National Park:
Lilydale Restkamp
Mosu Lodge

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Toevoegen aan reisplan