Royal Natal N.P. (Drakensbergen)

De landschappelijke schoonheid van het Royal Natal National Park maakt het park tot de nummer 1 van de reisbestemmingen in de Drakensbergen. Het 8000 ha park wordt gekenmerkt door verschillende geologische formaties en verschillende klimaatzones. Hier groeien meer dan 900 plantensoorten. 230 soorten vogels zijn hier thuis, onder andere de lammer -en de Kaapse gier en de machtige rotsarend. Klipdassen, bavianen, riet -en blesbokken, duikers en klipspringers komen in dit park ook voor.

Het Royal Natal National Park bevindt zich 3 ½ uur rijden ten zuiden van Johannesburg. Met het karakteristieke amfitheater is het één van de mooiste landschappen die tot de Natalse Drakensbergen en Kwazulu-Natal behoren. Het ontzagwekkende amfitheater bestaat uit een 6 km brede halvemaanvormige basalten wand, die tot een hoogte rijst van 1500 m. Met zijn vele kreekjes, snel stromende riviertjes, watervalletjes, klein wild en vele verschillende vogels leent het gebied zich uitstekend voor wandelingen.

Let op: Binnen het park zijn weinig mogelijkheden om eventuele boodschappen te doen dus wij raden u aan om dit te doen voordat u het park binnen gaat.

Toevoegen aan reisplan