Agulhas National Park

Agulhas National park

Agulhas national park is een natuurgebied op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent . De officiële positie van het uiteinde is 34° 49′ 58 ” South en 20° 00′ 12” East. Een plaquette ter plaatse duidt de nauwkeurige plaats van dit specifieke plekje aan. Het is op dit punt dat de Atlantische en Indische Oceanen officieel samenkomen.

Het Agulhas national park en de prachtige kust heeft toeristen genoeg te bieden. Elk jaar trekt het dan ook vele natuurliefhebbers en rustzoekers. U vindt in dit natuurgebied zo’n 2000 verschillende soorten Fynbos. Fynbos zijn planten en struiken die nergens anders ter wereld voorkomen. Zo omvat het gebied vertegenwoordigers van de unieke kalksteen-fynbos vegetatie. Hoewel de meeste soorten tussen mei en september bloeien zijn er ook bloemen die elk seizoen bewonderd kunnen worden.

Wildlife

Veel groot wild op het land zult u niet bespeuren in dit natuurgebied. Kleine wilde dieren en zo nu en dan een Kaapse grysbok zult u wel tegen kunnen komen. Tussen juni en november kunt u met een beetje geluk wel de walvissen langs de kust waarnemen. De baai van Cape Agulhas is dan het centrum van voortplanting van deze prachtige dieren. Ook zeerobben en dolfijnen hebben het reuze naar hun zin in dit al warmer wordende water. Tevens vindt u hier ook de African Black Oystercatcher die met uitsterven bedreigd wordt.

Vuurtoren

|De vuurtoren bij Kaap Agulhas is een attractie op zich. De vuurtoren werd gebouwd om de vroege ontdekkingsreizigers voorbij Kaap Agulhas te helpen tijdens hun ruwe zeetochten. Eenenzeventig stappen leiden naar de bovenkant van de tweede oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika. Daar aangekomen heeft u  een fenomenaal uitzicht.

Welke activiteiten kunt u doen?

– Vuurtoren bezoeken (geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur)
– Walvissen  spotten (juni – nov)
– Zuidelijkste punt van het continent Afrika betreden
– Wandelen, waarbij u  het  Fynbos en vogels kunt bewonderen
– Hike/wandeltochten maken zoals de 5,5 km lange Rasperpunt Hiking Trail en de Two Oceans 10,5 km lange trail

Het park zelf heeft geen faciliteiten daarvoor moet u zich begeven naar de omliggende plaatsjes als; l’Agulhas, Struisbaai of Bredasdorp. Hier zijn accommodaties te vinden. U kunt ook verblijven in het SAN parks restcamp.

Openingstijden van het park:  hoofdingang:  07:00 – 19:00 uur. Kantoor openingstijden 07:30 – 19:00 uur en in het weekend en op feestdagen 09:00 – 17:00 uur

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Accommodatie: Agulhas Restkamp

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Toevoegen aan reisplan