Table Mountain National Park

Het Table Mountain National Park ligt op het meest zuidwestelijke gelegen gedeelte van Zuid-Afrika. Het strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point, het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland ten zuiden van Kaapstad. De Tafelberg kunt u zelf beklimmen of ga met de kabelbaan naar de top. Eenmaal boven heeft u natuurlijk een fantastisch uitzicht en u kunt iets eten/drinken in het restaurantje of een wandeling maken. Signal Hill is bij vele inwoners van Kaapstad een populaire plek om met een picknickmand de zonsondergang te aanschouwen. De kleine ronde ‘berg’ Lions Head biedt een prachtig wandelpad naar de top waar u beloond wordt met een mooi uitzicht over Robbeneiland en Kaapstad.

Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang. Het schiereiland heeft schitterende valleien, baaien en stranden en wordt omgeven door water, met aan de westkant de Atlantische Oceaan en aan de oostkant False Bay. Bekende punten zijn de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Het staat ook meer bekend om de aanwezige flora dan de fauna. In de lente zijn de wilde bloemen fantastisch. Vanaf de oude vuurtoren op Cape Point heeft u een onvergetelijk uitzicht over de punt van het Kaapse Schiereiland. Hier zijn eveneens prachtige wandel- en hikeroutes aanwezig waar u van het uitzicht en de natuur kunt genieten. Dieren die u rond Kaap de Goede Hoop kunt zien zijn: bontebok, Kaapse bergzebra, springbok, steenbok, rode hartebeest, eland, duiker, kaapse vos, woestijnlynx en de bavianen.

Onderdeel van het Table Mountain National Park is Boulders Beach waar een kolonie van maar liefst 3000 pinguïns te zien is.

Hoofdattracties in het Tabel Mountain National Park:
– Kaap de Goede Hoop
– Boulders beach pinguins
– Tafelberg
– Silvermine (wandelen/hiken)
– Signal Hill en Lion’s Head
– Prachtige stranden

Accommodatie: Hoerikwaggo Tented Camps, Olifantsbos Guest House, Eland Family Cottage, Duiker Family Cottage, Platteklip Wash House – Oranjezicht, Cape Town & Overseers Cottage – Back Table

Conservation Fees: het Zuid-Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee (toegangsprijs) ingesteld voor alle afzonderlijke SAN-parken. Als u meerdere SAN-parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken dan is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Toevoegen aan reisplan