Drakensbergen

De Drakensbergen is de naam gegeven aan het oostelijke gedeelte van de Grote Escarpment. Het is de grootste en langste bergketen van Zuid-Afrika waar tal van bedreigde dier- en plantensoorten een bestaan vinden. De Drakensbergen lopen als een ruggengraat van noord naar zuid langs de grens met Lesotho, waar het Maluti wordt genoemd.

De Zulu bevolking noemt dit gebied de uKhahlamba, wat zoveel betekent als ‘Barriere van Speren’. De Afrikaanse naam Drakensberge komt van de eerste Nederlandse kolonisten.

Het is een spectaculair, adembenemend maar ook soms ook angstaanjagend wonderland! Met haar hoge toppen die in de winter bedekt zijn met een laag sneeuw, diepe kliffen, ruisende watervallen, yellowwood bossen en groene valleien is het een avontuurlijke gebied om te ontdekken. Niet voor niets is het Kwazulu Natal’s 2e Nationale Heritage Site.

In dit gebied wat ooit bewoond werd door de San/Bushmen, kunt u meer dan 4000 bushmen rotstekeningen vinden. Het gebied rond Giant Castle is rijk aan schilderingen en u kunt hier ook een bezoek brengen aan het Cave museum om te zien hoe de San leefden.

Het gebied is te verdelen in 4 valleien. De Champagne Valley en het centrale gebergte, de Cathedral Peak in de Didima vallei, het Royal Natal National Park en Amphitheater Vallei en als laatste de Middledale Pas Valley in het Noordelijk gebergte. Elk gebied heeft zijn eigen karakter, uitstraling en schoonheid.

Toevoegen aan reisplan