Voorstel aanvragen

Veelzijdige camperreis van Johannesburg naar Kaapstad

Algemene informatie

Zuid-Afrika wordt niet voor niets de Wereld in 1 land genoemd. De diversiteit van dit prachtige land is enorm. Het land biedt zon, zee, bergen, natuur, cultuur, steden en natuurlijk niet te vergeten safari’s. En…. u kunt het land het hele jaar door een bezoek brengen. 

Onderstaand treft u een voorbeeld reis aan die u  in 3 weken kennis laat maken per camper met o.a.  het Krugerpark, de Panorama route, eSwatini (vroeger Swaziland), de Drakensbergen, Addo Elephantpark, de Tuinroute en Kaapse wijnlanden en Kaapstad. Heeft u meer tijd dan 3 weken? Des te beter, we kunnen dan nog veel meer mooie overnachtingen voor u erbij reserveren zodat u nog meer kunt zien en meemaken.

U kunt hier direct zelf een  camper uit kiezen of contact met ons opnemen voor e en advies. Wij trachten te allen tijde de voordeligste camper aanbieder van Zuid Afrika te zijn.

 • Campings reserveren wij uitsluitend indien u uw camper via ons gereserveerd heeft. De reis valt dan in zijn geheel onder de dekking van de SGR. Wel zo’n veilig gevoel.

Specificaties

7103
21 dagen
Addo Elephant National Park, Bontebok National Park, Bourke's Luck Potholes, Chapman's Peak Drive, Garden Route (tuinroute), Garden Route National Park (Tsitsikamma en Wilderness), God's Window, Kaapse Schiereiland, Kruger National Park, Panorama Route, Table Mountain National Park
Zuid-Afrika, Eswatini (Swaziland)
Johannesburg, Kaapstad, Oudtshoorn, Swellendam, East London
Johannesburg
Kaapstad
 • Kampeerplaatsen in genoemde caravanparks, of gelijkwaardig
 • Globale google map en routebeschrijving
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Camperhuur, kies een camper uit ons uitgebreide aanbod
 • Bijkomende kosten camperhuur (bijv. verzekeringen, tolgelden, cross border fees etc)
 • GPS huur
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Entreegelden en conservation fees
Camper
Logies
Camping
Budget
Forever Resort Blyde Canyon, SANParks Skukuza Rest Camp, Mlilwane Wildlife Sanctuary, Bushbaby Lodge & Camping, Salt Rock Hotel & Resort, Silverstreams Country Estate & Caravan Park, Cremorne, Areena Riverside Resort, SANParks Addo Elephant Rest Camp, SANParks Storms River Mouth Rest Camp, Kleinplaas Holiday Resort, Africamps at Kam'Bati, Imhoff Park
Let op: uw huurcamper is niet bij de prijs inbegrepen. Kiest u er een uit ons uitgebreide aanbod.
Dagprogramma
Dag 1-2: Johannesburg - Blyde Canyon -

Welkom in Zuid-Afrika!  U kunt de door u gekozen camper   op het depot in Johannesburg ophalen rond 9 uur in de ochtend.  Nadat alle papierwerk is geregeld en u alle instructies heeft gekregen (neem ruim de tijd hiervoor)  kunt u op pad.
* Indien u pas laat arriveert met het vliegtuig in Johannesburg raden wij u aan een extra overnachting bij te boeken.

Uw reis begint met een interessante route! De monotone grasvlakten vanuit Johannesburg zullen al snel veranderen in fascinerende landschappen op uw weg naar de provincie Mpumalanga.

Voor de eerste 2 nachten reserveren wij voor u De Forever Resort Blyde Canyon gelegen bij  de derde grootste canyon ter wereld, namelijk de Blyde River Canyon. Dit resort biedt u alle moderne faciliteiten. Vanuit het restaurant heeft u een adembenemend uitzicht op de beroemde Three Rondavels.

Mocht u uw benen willen strekken, ga dan op zoek naar de Tufa Waterval (wandeling van een uur). Het ravijn zelf is een natuurreservaat en alleen toegankelijk voor wandelaars.

Aangezien u hier twee nachten zult verblijven, kunt u rustig op de tweede dag van de Panorama Route gaan genieten. De weg langs de rand van The Escarpment is zo spectaculair dat deze niet voor niets de Panorama route wordt genoemd. Neem alle tijd hiervoor, zodat u onderweg niets mist van de adembenemende vergezichten. Pinnacle Rock, Jock’s View en God’s Window zijn enkele van de hooggelegen rotspunten vanwaar u kunt uitkijken over het uitgestrekte Laagveld.

Bij Bourke’s Luck Potholes bereikt u via paden en bruggen uitkijkpunten vanwaar u de wonderbaarlijke, door riviererosie uitgesleten vormgegeven rots bedding kunt bewonderen op de plaats waar de rivieren Treur en Blyde samenkomen.

U kunt ook via Graskop naar Pilgrim’s Rest rijden, een voormalig ‘mijndorpje’ waar tot in de jaren twintig goud werd gewonnen. Tegenwoordig is het hele stadje een nationaal monument en openluchtmuseum: een aanrader om te bezoeken.

In Mpumalanga zijn door de hoogte, de vele regenval en erosie veel schitterende watervallen ontstaan. De zogenoemde Watervallenroute loopt over de R 532 van Graskop naar Sabie, en is een leuke route om te rijden voor wie graag een paar watervallen wil bezoeken zoals de Sabie, Horseshoe, Lone Creek, Bridal Veil en MacMac Falls. In het kristalheldere water van de Mac Mac Pools is het heerlijk zwemmen (er wordt een klein entreebedrag gevraagd). Vanaf hier is ook een 3 km lange wandeling te maken.

Sabie ligt op zo’n 1.000 meter hoogte en is daardoor malariavrij. De voormalige Voortrekkers sloegen hun basiskampen daarom meestal in dit gebied op om vanuit hier in het laagveld (waar ook het Krugerpark in ligt) te gaan jagen.

Dag 3-4: Blyde Canyon - Kruger National Park -
Dag 5: Kruger National Park - Eswatini (Swaziland) -
Dag 6-7: eSwatini - Hluhluwe -
Dag 8: Hluhluwe - Salt Rock -
Dag 9-10: Salt Rock - Drakensbergen -
Dag 11: Drakensbergen - Port St. Johns -
Dag 12: Port St. Johns - East London -
Dag 13: East London - Addo Elephant National Park -
Dag 14-15: Addo Elephant National Park - Tsitsikamma National Park -
Dag 16-17: Tsitsikamma National Park - Oudtshoorn -
Dag 18: Oudtshoorn - Swellendam -
Dag 19-20: Swellendam - Kaapstad/Kommetjie -
Dag 21: Kaapstad/Camper depot -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *