Adembenemende Sani Pass Tour en Culturele excursie in Lesotho

Algemene informatie

Voor zowel Zuid-Afrikaners als toeristen is dit een trip die bij velen op het verlanglijstje staat: een tocht over de Sani pass naar Lesotho.  Deze adembenemend mooie bergpas is alleen begaanbaar met een goede 4×4 en voert u naar de top van de bergpas op maar liefst 2874 meter boven de zeespiegel.

Onderweg is er aandacht voor planten, vogels en dieren in het gebied en natuurlijk af en toe een stop om van het uitzicht te genieten. Eenmaal boven kunt u lunchen bij de hoogst gelegen pub van Afrika. Daarna staat een bezoek aan een Basotho dorp op het programma waar u meer te weten komt over Lesotho en haar bewoners.

De excursie start om 09.00 uur in Underberg en eindigt rond 16.00 uur in Underberg.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons reisaanbod.

Specificaties

7267
v.a.€ 49
Hele dag
Dagelijks om 09.00 uur
Inbegrepen (vanaf accommodaties op 5 km van het kantoor of op de route van het kantoor naar Sani Pass)
Niet inbegrepen
Lesotho
Underberg
Underberg
Vanaf 2 jaar (korting voor kinderen tussen 2 en 14 jaar)
  • Transfer per 4x4 over de Sani Pass vanuit Underberg
  • Begeleiding van een deskundige gids
  • Bezoek aan een Basotho dorp
  • Lesotho Tourism Levy
  • Persoonlijke uitgaven en fooien (o.a. voor de gids)
  • Maaltijden en drankjes
Dagprogramma
Dagprogramma -

U wordt om 9:00 uur verwacht bij het kantoor van Sani Pass Tours in het Trout Walk Centre in Underberg (een dorpje in het zuid-oosten van de provincie Kwazulu Natal aan de voet van de zuidelijke Drakensbergen).

Wanneer u op 5km afstand van het vertrekpunt verblijft of op de route van het vertrekpunt naar de Sani Pass, dan kunt u gratis worden opgehaald. Voor een transfer vanaf een andere lokatie is de prijs op aanvraag.

U vertrekt rond 09:30 uur voor een tocht van ca 2,5 uur naar de top op 2874 meter boven de zeespiegel. Onderweg wordt er uiteraard gestopt bij prachtige uitkijkpunten en bij de grensposten van Zuid-Afrika en het koninkrijk Lesotho.

Wanneer de top bereikt is, is het tijd om te lunchen bij de hoogst gelegen pub van Afrika: The Sani Top Chalet.  Lunch is voor eigen rekening en de kosten zijn ongeveer R160 – R175 per persoon.

Na de lunch wordt u door de ervaren gids meegenomen naar een Basotho dorp. U leert de mensen van de Basotho-stam kennen en de gids zal u eveneens meer vertellen over Lesotho. Op aanvraag kunt u traditioneel bier en zelfgebakken brood proeven. Na deze culturele ervaring daalt u weer af naar Underberg waar u tussen 16:00 en 16:30 uur  zult arriveren afhankelijk van het wild dat u onderweg tegen komt.

Let op: neem uw paspoort mee en kleding voor alle weersomstandigheden. Ook al is het aan de voet van de berg heerlijk warm, boven kan het flink afkoelen. In de wintermaanden kan er sneeuw liggen. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen gratis mee en moeten op schoot zitten bij de ouders. Kinderen in de leeftijd 2 tot 15 jaar krijgen korting en vanaf 15 jaar wordt de prijs voor volwassenen gerekend. Let op: reist u met kinderen jonger dan 18 jaar? Neem het geboortecertificaat mee! Lees hier meer over grensoverschrijdingen.

Sani Pass Tours bestaat al sinds 1955 en werd opgericht door David Alexander die graag met 4WD voertuigen de Sani Pass begaanbaar wilde maken zodat een groter publiek kon genieten van de fantastische uitzichten onderweg en op de top.

Het team van Sani Pass Tours kent ervaren gidsen die dagelijks de Sani Pass op gaan en het gebied goed kennen. Er wordt gebruik gemaakt van uitstekend onderhouden voertuigen met zoveel mogelijk comfort voor de cliënten aangezien het af en toe een erg hobbelig pad is wat u naar de top voert.

U reist in kleine groepjes (maximaal 10 personen) zodat er veel persoonlijke aandacht gegeven kan worden. U komt meer te weten over de geschiedenis van deze bergpas, de vogels, dieren en planten die u hier kunt tegenkomen en het Basotho-volk.

Deze excursie kunt u uitsluitend boeken in combinatie met andere onderdelen uit ons totale reisaanbod.

 

Aanvullende informatie -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's