Bezoek aan Robben Island

Algemene informatie

Op ca. 11 km voor de kust van Kaapstad ligt Robben Eiland, wereldwijd berucht door zijn gevangenis. Apartheidsstrijder Nelson Mandela zat 18 jaar vast in deze gevangenis. Niet alleen vanwege de gevangenschap van Nelson Mandela, maar ook vanwege de bijzonder flora en fauna is het eiland een bezoek waard.

Tijdens deze excursie wordt u met de boot naar Robbeneiland gebracht, maakt een bustour met gids over het eiland en wordt door een ex-gevangene rondgeleidt in de gevangenis.

Het komt voor dat de zee te wild is voor de boottocht, soms vaart onverwachts om technische reden de boot niet uit. Wij houden u van deze informatie op de hoogte. Er volgt dan terugbetaling via ons, echter berekenen wij € 25 administratiekosten. Reserveren noodzakelijk.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7275
v.a.€ 29
Halve dag
Dagelijks om 09.00, 11.00 en 13.00 uur (in het hoogseizoen september-april ook om 15.00 uur)
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
West-Kaap
V&A Waterfront
V&A Waterfront
Alle leeftijden
  • Ticket Robben Eiland
  • Ferry-overtocht
  • Bustour op het eiland
  • Rondleiding door het cellencomplex door een ex-gevangene
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Snacks en drankjes
Dagprogramma
Dagprogramma -

Robben Eiland is een eiland gelegen voor de kust van Zuid-Afrika bij Kaapstad. Het is een berucht eiland, dat bijna 400 jaar gebruikt is om gevangenen en bannelingen onder te brengen. De Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) maakte er al in het begin van de 17e eeuw een strafkolonie van. Lastige zeelieden uit Kaapstad werden hier door de VOC gevangen gezet. Het water rondom het eiland is ijskoud door de koude golfstroom die hier voorbijkomt. Ook zwemmen er talloze witte haaien in de zee. Slechts drie ontsnapte gevangenen die naar de kust probeerden te zwemmen hebben ooit hun vlucht overleefd. Van 1836 tot 1931 was Robben Eiland een leprakolonie en in 1959 werd het eiland ingericht als extra-beveiligde gevangenis van het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

In 1638 gebruikten de Hollanders het als strafkolonie. Pas in 1991 kwam hier een einde aan, een jaar na de vrijlating van Nelson Mandela. Robben Eiland is wereldwijd bekend geworden door de gevangenschap van Nelson Mandela en andere anti-apartheidstrijders op het eiland. Er was een kalkmijn op het eiland, waar de gevangenen kalksteen moesten winnen. Door het felle verblindende licht en het fijne stof in de witte kalkmijn raakten de ogen van Nelson Mandela beschadigd. Tijdens het werk in de kalkmijn konden de gevangenen soms wel met elkaar praten, hoewel ze het van de bewakers niet over politiek mochten hebben.

In 1999 is het eiland tot historische monument benoemd. U kunt er nu een gevangenis tour maken, waarbij u o.a. de cel kunt bezoeken waar Nelson Mandela verbleef. De rondleiding wordt vaak door voormalige politiek gevangenen gegeven.

De overtocht naar Robben Eiland geschiedt per boot, vanuit de Nelson Mandela-gate in de haven van het Victoria & Alfred Waterfront bij Kaapstad. Wij raden u aan uw tickets vooraf te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Wij boeken deze tickets graag voor u! Voor deze reservering hebben wij uw ID-nummer en volledige naam nodig. Neem ook uw paspoort of een kopie daarvan mee op de dag van de excursie.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's