Route 62

De Route 62 loopt globaal tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De totale route van 820 kilometer voert door het binnenland langs groene wijngaarden, prachtige bergpassen, kraakheldere riviertjes, door kleine dorpjes en de Karoo (half-woestijn).

De route is uitermate geschikt om zelf te rijden met een huurauto, camper of motor, vanwege de goede staat van het wegennet en biedt een diversiteit aan bezienswaardigheden. Langs de route zijn diverse leuke plaatsjes waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Er zijn ook
veel verschillende types accommodatie mogelijk en campings waar u met uw camper kunt parkeren.

Officieel loopt de route van Robertson naar Oudtshoorn. Indien u vanuit de richting Kaapstad reist, komt u langs de vele wijngaarden en fruitplantages in Tulbagh, Ceres, Worcester, Robertson, Montagu en Bonnievale. Er zijn in deze dorpjes tussen de bergen volop mogelijkheden voor wijnproeverijen en rondleidingen bij de verschillende boerderijen.

In Montagu vindt u ook de warm waterbronnen. Barrydale ligt in het overgangsgebied tussen vruchtbare valleien en de droge Kleine Karoo. Een opmerkelijke stop in Barrydale is een klein winkeltje langs de weg met het opschrift ‘Ronny’s sex shop’, een grappige marketingstrategie om mensen naar de kleine supermarkt / het kleine cafeetje te lokken.

De meeste gemaakte stop is de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn, de beste plek voor een bezoek aan een struisvogelboerderij. Ook vindt u hier de Cango Caves, deze grotten hebben schitterende “kamers” en zijn zeker een bezoekje waard. Oudtshoorn ligt aan de voet van de prachtige Swartbergmountains.

Toevoegen aan reisplan