Barrydale

Barrydale (provincie West Kaap) ontstond aan het begin van de 18e eeuw toen boeren zochten naar vruchtbare grond om gewassen te verbouwen. Het land rond het huidige Barrydale werd als zeer geschikt bevonden en ook nu nog zult u vele wijngaarden en fruitplantages tegenkomen. In de wintermaanden worden sinaasappels, peren en appels geoogst en in de zomer is het tijd voor vijgen, abrikozen en druiven.

Barydale ligt aan de noordkant van de Tradouw bergpas aan de mooie en afwisselende Route 62. Wie deze route rijdt, zal nabij Barrydale een winkel langs de weg zien met het opschrift: Ronnie’s Sex Shop. In deze winkel geen sex-artikelen, maar een bar om iets te eten of drinken. Het opschrift was officieel ‘Ronnies shop’, maar vrienden van eigenaar Ronnie voegden daar ‘sex’ aan toe. Tegenwoordig stoppen toeristen van over de hele wereld hier, maar ook de lokale bevolking, om iets te drinken in de bar.

In dit gebied leven verschillende wilde dieren, zo kunt u onderweg apen zien, dassies, slangen of klipspringers op de rotsen. Maar ook meer zeldzame diersoorten als otters, jakhalsen en luipaarden komen hier nog voor. Ook kunt u grote roofvogels (bijvoorbeeld de zwarte arend) zien zweven boven de valleien op zoek naar een prooi. Vegetatie in de bergen bestaat onder andere uit fijnbos en vetplanten.

Een aantal tips mocht u Barrydale bezoeken: The Blue Cow coffeeshop aan de voet van de Langeberg bergketen waar u van een kopje koffie en een prachtig uitzicht kunt genieten, restaurant Ckarke of the Karoo en Country Pumpkin restaurant. Kunstliefhebbers bezoeken de Magpie Art Collective Gallerie waar kunstvoorwerpen van gerecycled materiaal worden gemaakt of breng een bezoek aan de Barrydale Hand Weavers, een project waar mensen zonder werk het weven wordt geleerd om zo inkomsten te kunnen genereren. Botanisten kunnen de Barrydale Heritage Garden bezoeken. Op zoek naar wat meer actie? Maak een tocht in de Tradouw Vallei (tussen Barrydale en Montagu) per quadbike.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Toevoegen aan reisplan