Porterville

Porterville is gelegen in de Westkaap provincie aan de voet van de Olifants River Mountains. Vanuit Kaapstad is het ongeveer 155 kilometer rijden naar het noordoosten.

Porterville is een klein stadje in het Swartland, waar het leven draait om graan. Ooit was dit het gebied van de San, voordat de VOC aan land kwam en de Hollanders zich hier vestigden. San Art kunt u hier overal terug vinden in de rotformaties van de omliggende bergen. De meest bijzondere is wel de eeuwen oude schildering van een zeilschip in de Winterhoek Bergen ten oosten van Porterville (privé land).

Naast tal van rotsschilderingen is Porterville ook de plaats om naar toe te gaan in het Wild-Flower Season. De Disa Uniflora is hier de meest bijzondere en zeldzame bloem waarvan de sulfaat gele de minst geziene is. Het is de enige plek in Zuid-Afrika waar u deze prachtige bloem in het wild kunt aantreffen.

Naast bloemen komt u hier ook velen Blauwe Kraanvogels tegen komen met hun prachtige en bijzondere roep en hun zilver-blauwe kleur. Deze vogel is uitgeroepen tot de nationale vogel van Zuid-Afrika.

Droge en warme zomers met sterke thermiek maakt Porterville uitermate geschikt voor liefhebbers van het paragliden en hanggliden, iets waar het stadje ook bekend door is bij de lokale bevolking. De Dasklip Pass is de plek om de sprong te wagen.

Via de Dasklip Pass gaat u naar het Groot Winterhoek Nature Reserve, een plaats waar veel verschillende soorten rotsschilderingen gevonden kunnen worden. U vindt hier prachtige rotsformaties en tal van wandelroutes. Prachtige hiking tochten maakt u in plaatsen met namen als De Hel en De Tronk, hier vindt u dramatische rotsformaties, prachtige flora en fauna maar ook één van de grootste berg-rotsmeren. Neem de Waterfall Porterville trail en u passeert vele watervalletjes die geleid worden naar de graanvelden, dit is overigens niet een wandeling om onvoorbereid te gaan ondernemen.

De Swartland wijnroute brengt u in Malmesbury, Riebeek Valley and Piketberg. De naam van de wijn zal u niet onbekend zijn, want deze wordt verkocht bij Nederlands grootste kruidenier.

25 kilometer buiten Porterville vindt u het nog tamelijk onbekende natuurgebied Beaverlac Nature Reserve. Hier in het natuurgebied van 5000 hectare stromen twee rivieren en waar water is… u raad het al, is een uitbundig dieren- en plantenleven. Ook hier vindt u rotsformaties, fynbos en met wat geluk spot u hier de Black Eagle!

Toevoegen aan reisplan