Nelspruit

Nelspruit is de hoofdstad van Mpumalanga en ligt aan de Crocodile River. De plaats is genoemd naar de Nel familie die zich hier vestigde vanwege de vruchtbare valleien. Na hen kwamen er steeds meer boeren en handelaren waardoor de plaats flink groeide. De vruchtbare grond en het subtropische klimaat hebben ervoor gezorgd dat Nelspruit een van de grootste producenten van citrus- en tropische vruchten (avocado’s, mango’s, bananen, lichees) tabak en diverse noten (macadamia, pecan) is.

Door de ideale ligging aan de N4 wordt Nelspruit vaak gekozen als uitvalsbasis naar het Kruger Park. Het vliegveld KMIA (Kruger Mpumalanga International Airport) ligt net buiten de stad en de grens van Mozambique is nog geen 60 km bij Nelspruit vandaan. Een ideale stop indien u op pad bent naar het Krugerpark of de Panorama Route en niet de gehele afstand op 1 dag wilt rijden.

Niet ver van Nelspruit vindt u Kaapsche Hoop, een populaire plek voor inwoners van pretoria en Johannesburg om rustig een weekendje weg te gaan. Kaapsche Hoop is een klein, historisch en tevens populair toeristenplaatsje. Hier vindt u vrij rondlopende kuddes wilde paarden en u kunt er wandelen in de natuur of paardrijden.

Toevoegen aan reisplan