Hogsback

Hogsback is gelegen in de Oost-Kaap provincie tussen Queenstown, Grahamstown en East-London. Het is prachtig gesitueerd in de Amathole Mountains waardoor het een mooie vakantie bestemmingen is.

De drie ‘bergen zonder top’, het prachtig weidse uitzicht, eindeloze bossen gehuld in mysterieuze ochtendmist; hier ontwaken mens en dier in een glorieuze zonsopgang en genieten van natuur en rust.

De roep van de Knysna Loerie en het geruis in het bladerdak van de bomen waar Samango aapjes spelen, zijn de weinige geluiden -naast het zingen van andere vogels- die u hoort. U kunt zich voorstellen dat Hogsback een aantrekkingskracht heeft op natuurliefhebbers het gehele jaar door. Maak hier wandelingen, fietstochten of ga er te paard op uit om de bergen te bedwingen en verkoeling te zoeken bij één van de sprookjesachtige watervallen. Bergbeekjes en het inheemse bos, heuvels en dalen doen u denken aan de wereld van Tolkien. En dat is geen wonder, want hij heeft hier zijn kinderjaren doorgebracht. Net als overigens tal van andere schrijvers die hier, geïnspireerd door de omgeving, prachtige werken schreven.

In deze wereld van uitzonderlijke schoonheid kunt u verschillende adelaars op de thermiek zien zweven en in de namiddag kunt u de Cape Parrots horen en zien in de Yellowwood bomen.

Hogsback biedt u prachtige tuinen met invloeden uit de hele wereld waar tuinliefhebbers uit geheel Zuid-Afrika voor naar dit aardse paradijs komen.

Hogsback is een plaats om tot rust te komen en als de natuur alleen dat niet kan geven dan kunt u hier ook gaan voor een ontspannen massage. Ontsnap aan de drukte van de stad, geniet van de natuur, wees actief, lees een goed boek of plan een romantisch verblijf samen met een geliefde.

Toevoegen aan reisplan