Louis Trichardt

Louis Trichardt, tegenwoordig ook bekend als Makhado, is gelegen in de Limpopo provincie aan de voet van de Soutpansbergen. Een plaats in de Laagvlakte met een subtropisch klimaat waar litchi’s, bananen, mango’s en noten geweldig gedijen. Het pittoreske boerendorp is hier ontstaan net als zovele dorpen in deze omgeving door de Voortrekkers.

Louis Trichardt, op weg naar Mozambique, zette hier zijn kamp op in 1783. Voor hij verder naar het noorden trok en andere Voortrekkers zich hier vestigden, na een hevige strijd met de Venda’s die hier woonden. Het Schoemansdal Open air Museum laat u zien hoe het was in de tijd toen die eerste pioniers hier arriveerden.

Louis Trichardt is een kleine plaats maar belangrijk door haar ligging, speciaal voor degene die op doorreis zijn naar het Kruger National park. Zelf heeft het dorp ook wel wat te bieden..

De Soutpansbergen, zo genoemd omdat er een groot zoutmeer tegen de westelijke hellingen ligt, hebben bossen waar flora en fauna zeer afwisselend en divers zijn. Ook de prachtige en bijzondere Baobab groeit hier in het hete onherbergzame terrein, met op de achtergrond de prachtige bergen. Tal van roofvogels en valken maar ook zeldzame vogels van Afrika kunt u hier spotten. En verder is het de plek om op zoek te gaan naar de schuwe luipaarden!

Net buiten het dorp ligt het Ben Lavin Natuur reservaat waar u kunt mountainbiken, hiken en op game drive kunt gaan, op de weg ernaar toe heeft u wellicht tijd om één van de vele fruit of noten farms te bezoeken.

Ook het Blouberg Natuur reservaat net buiten Louis Trichardt is een bijzonder natuurgebied. Het heeft een vogellijst met meer dan 225 vogels, waardoor het niet ongewoon is om er op 1 dag meer dan 100 verschillenden te zien. Het heeft de grootste populatie van Kaapse gieren er één spotten is haast zeker!

Midden in het hart van de Soutpansbergen is het heilige meer – Lake Fundudzi- van de Venda’s. Mythische verhalen over geesten zorgen ervoor dat er rituelen zijn voor eerste bezoekers om de goden en krokodillen tevreden te houden. Maar voor een spectaculair zicht op het meer gaat u 1 van de omringende bergen op. Wilt u het meer bezoeken dan heeft u toestemming nodig en moet u rekening houden met de gebruiken van de lokale bevolking.

Ook in deze omgeving is het Langjan Natuur reservaat waar u de prachtige kuddes met Gemsbokken kunt zien en natuurlijk ook allerlei vogels, want die laten zich niet beperken tot één gebied.

Houdt u van de prachtig gekleurde kleden en stoffen van de Venda en Shangaan? Bezoek dan het ‘Madi a Thava’ project waar u de prachtigste souvenirs kunt kopen.

De echte wandelaar onder u gaat natuurlijk de Mabudashango hiking trail lopen, goede schoenen en conditie vereist want de trip is 53 kilometer lang en 4 dagen wandelen! Deze prachtige hike is in de Magoebaskloof en gaat over het heilige land van de Venda en langs het Lake Fundudzi een plaats waar lang niet elke toerist komt!

De golfer gaat natuurlijk een balletje slaan op de Louis Trichardt course, één van de mooiste golfbanen van Limpopo met prachtige bomen en het gras het gehele jaar door in zeer goede conditie.

Toevoegen aan reisplan