Ceres

Ceres genoemd naar de Romeinse godin van vruchtbaarheid en landbouw, is gelegen in de West-Kaap provincie zo’n 170 kilometer boven Kaapstad. Het ligt in de vallei ‘Warm Bokkeveld’ een zeer vruchtbare vallei die bekend is door haar fruitteelt.

Ceres heeft een typisch Mediterraan klimaat met warme temperaturen in de zomer, de winters zijn koel tot koud en nat en in de hoger gelegen gebieden zoals ‘het Kouebokkeveld’ kunt u dan sneeuwval verwachten. Iets wat nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft op de Kaapenaar.

De naam Ceres komt u overal ter wereld tegen op fruitsap pakken, de lokale bevolking kent Ceres ook van het kersenplukken bij “Klondyke” farm in de zomer en sneeuwpret in de winter. Daarnaast vindt u de naam ook op het mineraalwater wat hier vandaan komt. Er worden hier perziken, nectarines, abrikozen, appels, kersen, pruimen en druiven geteeld en voor de export klaargezet. De fruitpluk vindt plaats tussen december en april en is een geweldige tijd om hier een tour te doen langs diverse fruitbedrijven.

Ceres wat wordt omgeven door Wolseley, Tulbagh, Op-die-Berg en Prince Alfred Hamlet en is te bereiken via de Mitchell’s Pass, de Theronsberg Pass en de Gydo Pass Dit dorp is werkelijk prachtig gelegen en vooral in het voorjaar wanneer de bloesem van de vele bomen te zien is, is dit een schilderachtige omgeving.

Er zijn allerlei activiteiten en trips die met fruit te maken hebben zo kunt u een fruit tour boeken in het seizoen, of de lokale fruit kiosk bezoeken, Gaan kennismaken met huisgemaakte jams en chutneys en belangrijker nog ze even te proeven. U kunt gaan Kersen plukken van midden november tot eind december.

In de Ceres Vallei is natuurlijk ook plaats voor de avonturier, want prachtige natuur met water en rotsformaties vragen om ontdekt te worden. Ga in dit paradijs erop uit met de mountainbike, maak wandelingen en hiking tochten (evt. georganiseerd). U kunt er gaan abseilen of rotsklimmen. Gemotoriseerd erop uit kan per 4×4 of per quadbike en als u lekker rustig wilt relaxen, staar dan naar het rimpelloze water wanneer u aan het forelvissen bent of zoek naar de vele vogelsoorten. Een leuk avontuur voor de hele familie (kinderen vanaf 3 jaar welkom) is om te gaan Zip Sliden, actief deel nemen aan een Zip Slide Tour, 8 keer “foefiesliden” over een lengte van 1.4 km langs rotsformaties en over rivieren door de Ceres Valley.

U kunt in Ceres het Transport Riders Museum bezoeken en daar meer leren over de mensen, dieren en planten en het vervoer uit lang vervlogen tijden, maar ook meer horen over de aardbeving die hier in 1969 plaatsvond.

 

Toevoegen aan reisplan