Mosselbaai

Mossel Bay, of Mosselbaai, gelegen in de Westkaap provincie, is het startpunt van de Tuinroute. Het ligt in het midden tussen Kaapstad en Port Elizabeth aan de Indische Oceaan. Het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving hebben er mede voor gezorgd dat het een aantrekkelijke vakantie bestemming is. Gelegen aan het water en omgeven door de Outeniqua bergen, is Mosselbaai een aantrekkelijk plaats in alle seizoenen.

Wat te doen in Mosselbaai

Het is van een klein, rustig havenplaatsje uitgegroeid tot een vakantiedorp met kilometers lange witte stranden en veel wandelpaden. Een van de wandelpaden is de St. Blaize Hiking trail (12.5 km) die begint bij de St. Blaize Caves, waar u ook de St. Blaize vuurtoren van 1864 vindt. Naast een belangrijke archeologische plek is het ook een populaire plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Mosselbaai strand is een heerlijk plekje om te relaxen.

Mossel Bay heeft een hele geschiedenis vanwege Bartolomeu Dias. Deze Portugese ontdekkingsreiziger strandde hier in 1488 na een storm, waarbij hij Kaap de Goede Hoop al voorbij was. In het Bartolomeu Dias Museum Complex zijn diverse musea ondergebracht. In het maritiem museum staat een replica van het schip van Dias. Veel van de gebouwen, die u ook kunt bezoeken, hebben een historische waarde en zijn uit de tijd van de VOC, een belangrijke tijd voor zeevaart en handel in en om Zuid-Afrika.

Uit de tijd dat de Hollanders hier aan land kwamen, komt de naam Mosselbaai. De mosselen en oesters waren een goede afwisseling op het saaie dieet van de zeemannen. Helaas, de mossels zijn er niet meer, maar het draait nu vooral om zeetong. Een minder tot de verbeelding sprekende verklaring voor de naam van het dorp is dat Jacob Mossel, gouverneur van Batavia hier aan land kwam en dat de plaats naar hem vernoemd is.

Met de boot kunt u naar Seal Island, dit ligt ca. 2 km uit de haven. Op dit eilandje dat 100 m lang en 50 m breed is, leven ca. 4.000 zeehonden. Verder kunt u een bezoek brengen aan de oudste brievenbus van Zuid-Afrika, de meer dan 500 jaar oude Post Office Tree. Als je hier een kaart post, krijgt het een speciaal poststempel. Er is een schelpenmuseum, een aquarium, het hartenbos museum en een botanische tuin.

U kunt voor de kust van Mosselbaai gaan diepzee duiken naar scheepswrakken of haaien. Andere actieve activiteiten die u kunt ondernemen zijn; abseilen, bungeejumpen, parasailing, kajakken, quad-biken, diepzeevissen en vliegvissen. Een paar uur gaan paardrijden of mountainbiken op het strand of in de bossen is ook een heerlijk tijdverdrijf. Of breng wat tijd door in de haven en maak een praatje met de vissers. In en om Mosselbaai liggen verschillende golfcourses, u ziet voor elke sporter is er een activiteit!

Rijd vanuit Mosselbaai de prachtige Robinson Pass door de Outeniqua Mountains naar Oudsthoorn en geniet van prachtige natuur en vergezichten. Onderweg kunt u stoppen bij de 80 jaar oude Eight Bells Mountain Inn voor een hapje of drankje.

Toevoegen aan reisplan