Graskop

Het dorp Graskop is met name bekend onder toeristen als een goede uitvalsbasis voor het bezichtigen van het omliggende natuurschoon en een stop op weg naar het Krugerpark. De zogenaamde Panorama Route is (bij helder weer) absoluut de moeite waard.

Dit dorp in de provincie Mpumalanga werd in 1880 gesticht als kamp voor de nabijgelegen goudmijn, maar werd voor dit ook al aangedaan door de Voortrekkers op hun weg naar Mozambique. Tegenwoordig wordt het meeste geld gegenereerd door de houtindustrie.

Wat te doen in Graskop
Graskop en omgeving biedt genoeg voor toeristen, de belangrijkste Graskop bezienswaardigheden komen van moeder natuur: de imposante Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Three Rondawels, God’s Window, the Pinnacle en verschillende mooie watervallen. Het is aan te raden om de tijd te nemen voor het rijden van de 130 km lange Panorama Route zodat u de tijd heeft om ook daadwerkelijk van alles te genieten en om een lekkere picknick te houden bij bijvoorbeeld de Mac Mac Pools.

Qua activiteiten is er een ruime keuze zoals golf spelen, paardrijden, quad biken, motortours, verschillende hiking trails, abseilen en de Big Swing voor een adrenaline-boost. Vanaf december 2017 heeft Graskop er een nieuwe attractie bij: een glazen lift. Deze lift met een fantastisch uitzicht brengt u helemaal naar beneden in de Graskop Gorge (51 meter). Eenmaal beneden kunt u heerlijk wandelen door de inheemse bossen.

Nabij Graskop vindt u een silk farm waar u kunt zien hoe zijderupsen deze luxe stof produceren. Ook kunt u het nabijgelegen Pilgrim’s Rest bezoeken en meer te weten komen over de tijd van de goudzoekers in dit mooie historische dorp.

In het dorp zijn genoeg restaurants, bars en accommodaties voor elke portemonnee. Voor veel Nederlanders is het bijna onmogelijk om niet te gaan eten bij Harry’s Pancake Shop voor een ruime keuze uit zoete en hartige pannenkoeken.

Toevoegen aan reisplan