Swellendam

Swellendam gelegen in de Westkaap is een leuk plaatsje met een rijke geschiedenis en de derde oudste stad van het land, na Kaapstad en Stellenbosch, gesticht in 1745. Verken het dorp te voet en bekijk de mooie oude gebouwen op uw gemak. Swellendam ligt in een prachtig groene vallei aan de voet van de Langenberg Mountains, een kleine oase op zich!

Het is een rustig stadje bekend vanwege haar bessen, architectuur en geschiedenis. Swellendam was ooit de laatste buitenpost van de beschaving in het oosten van de Westkaap en daardoor werd het een levendige handelsplaats. Nu strategisch gelegen tussen Kaapstad en George, is het een plaats die graag bezocht wordt door toeristen op doorreis. Tal van koffiezaakjes met gezellige terrassen, maar ook leuke restaurants en kleine winkeltjes maken uw verblijf hier meer dan aangenaam.

Verblijven in Swellendam betekent natuurlijk een bezoek brengen aan het Drostdy museum, gebouwd door de VOC in 1747. Verder is deze omgeving een heerlijk plek om de natuur in te gaan. Maak een wandeling langs de Breede Rivier en laat u verrassen door de schoonheid en diversiteit van de natuur. De Kaapse bergzebra, de grijze reebok maar ook het uitbundige vogelleven maakt uw wandeling tot iets bijzonders. Op de rivier is het mogelijk om te gaan kanoën of river-raften en in de nabije omgeving kunt u paardrijden en mountainbiken.

Natuurparken in en om Swellendam die u kunt gaan bezoeken zijn:
Het Marloth Natuur Reservaat, dit loopt van het dorp naar de top van de Langeberg bergen. Hier loopt u door inheemse bossen, langs het unieke Kaapse Fynbos en wilde bloemen naar watervallen. U kunt onderweg klipspringer, duiker, reebok en luipaard tegenkomen. Die laatste is natuurlijk niet zo gemakkelijk te traceren.
Bontebok National Park is gelegen net buiten het dorp (6 km) en een aanrader voor wandel- en natuurliefhebbers. Het park werd opgericht om de bontebok te beschermen en u kunt deze vandaag de dag in het park vinden. Ook andere antilopes, bokken en klein wild komen hier voor. U kunt met eigen auto het park verkennen, een picknick houden of lekker wandelen.

In Swellendam bestaat ook de mogelijkheid om te gaan golfen, helaas is het een 9-holes course maar het heeft een prachtig uitzicht op de Langenberg Mountains.

Houdt u er rekening mee dat veel winkels vroeg sluiten op zaterdagmiddag en zondag de gehele dag gesloten zijn.

Toevoegen aan reisplan