Nieu-Bethesda

Het charmante en kunstzinnige dorp Nieu-Bethesda is gelegen in de vallei van de Sneeuberg mountains, in de uitgestrekte vlakte van de Karoo in de provincie Eastern-Cape. Het is een plaats van nieuwe en oude kunst en mag op een ‘Karoo trip’ niet ontbreken.

Nieu Bethesda, een dorp van minder dan 1000 inwoners, heeft geen benzinestation en geen credit kaart faciliteiten, u bent gewaarschuwd. Dus vul de benzinetank en uw portemonnee voor u hier naar toe gaat! Het leven gaat hier zo zijn gangetje, de lucht is schoon, de nachten helder en de straten stoffig. Maak een tocht met een ezelkar en ga terug in de tijd… Daarna is het heerlijk uitrusten bij de Sneeuberg Brouwerij en delicatessen zaak waar verschillende soorten bier, koffie en kaas door de eigenaar zelf worden geserveerd en geproduceerd.

Maar in de Karoo “where the land meets the sky” geniet de rustzoeker en de natuurliefhebber, hier in de semi-woestijn waar buizerds, adelaars, de heilige ibis, de blauwe kraanvogel, de secretaris vogel, flamingo’s en hadedas de lucht doorkruisen. Vinden de schildpad, de otter, hagedissen, slangen, vossen, kudu, springbok, wilde katten en aardvarkens hun weg door het uitgestrekte land.

En daartussen wordt geboerd, het Karoo lam en de Angora geiten die hier vandaan komen zijn wereldwijd bekend, prachtig om te zien en overheerlijk door het dieet wat ze in deze droge omgeving voorgeschoteld krijgen.

Maar meer bekend zijn de kunstwinkeltjes, galerijen en studio’s en er zijn diverse beeldentuinen waarvan die van Helen Martin’s wel het meest opmerkelijke is. Een bezoek aan Nieu Bethesda kan dan ook niet zonder een bezoek aan haar “Owl House”. De voeding voor de creatieve geest!

Maar als u geïnteresseerd bent in oude kunst dan gaat u op zoek naar Bushmen tekeningen en fossielen. Er zijn Fossiel trips te maken vanaf de Ganora Guestfarm, waar u ook kunt hiken en mountainbiken. Er is een klein museum aanwezig waar liefhebbers van archeologie hun hart kunnen ophalen.

Het op 12 kilometer afstand gelegen Mountain Zebra Park mag niet ontbreken als u hier bent.

Verder is Nieu Bethesda en de Karoo omgeving uitermate geschikt voor sterrenkijken, klimmen, wandelen, mountain-biken, paardrijden, game drives en gewoon heerlijk zitten op de stoep en het dorpsleven aan u voorbij zien trekken….

Bezoek Graaff Reinet (60 km) om te genieten van oude architectuur. Rijd naar de Valley of Desolation gelegen in het Camdeboo National Park en verbaas u over het natuurspektakel. De enorm hoge kliffen en meters diepe valleien zijn adembenemend mooi en hier vind u zo’n 220 soorten vogels, 336 verschillende planten en 43 verschillende zoogdieren.

Toevoegen aan reisplan