Constantia

Constantia in de West-Kaap, is één van de oudste wijken van Kaapstad en beroemd door haar wijnen.
Het is gelegen ten zuiden van het stadscentrum, middenin de Peninsula. Aan de oostzijde ligt de prachtige Constantia Vallei aan de voet van de Constantia bergen.

In 1684 vestigde Simon van der Stel zich hier als Nederlandse gouverneur van de Kolonie Zuid-Afrika. Hij liet hier een bescheiden huis bouwen en plantte er wijnranken… het klimaat en de rijke grond zorgen – tot vandaag de dag – voor heerlijke witte wijnen.

U vindt hier vele bijzonder mooie wijn estates waaronder Groot Constantia, Steenberg, Buitenverwachting, Klein Constantia en Constantia Uitsig. En tal van hen hebben de o zo typische Hollandse geveltjes.
U kunt in Constantia heerlijk gaan dineren, wijnproeven en genieten van het weidse uitzicht over boom- en wijngaarden met op de achtergrond de bergen.

Of u bezoekt het museum van Groot Constantia en leert er alles over de VOC tijd, de Nederlandse overheersing en de slaventijd. Met de “Blue mini hop-on hop-of bus toer” kunt u 2 wijnestates in Constantia bezoeken, misschien handig als u na het wijnproeven niet meer wilt rijden!

Steenberg is dé plek in Constantia, waar u op een prachtige course tegen de Steenberg Mountain golf kunt spelen. En in de Constantia Vallei zijn tal van wandeltochten voor wie actief wil zijn.

Toevoegen aan reisplan