Brits

Brits is een stad in de provincie Noord-West op zo’n 55 kilometer ten westen van Pretoria. Het is een gebied dat bekend staat vanwege de platinummijnen en waar citrusvruchten, groente en graan geproduceerd worden met behulp van irrigatie vanuit de Hartbeespoort Dam.

Het Vaalkop Dam Nature Reserve is een heerlijke rustige plek voor met name vogelaars, meer dan 320 verschillende vogelsoorten zijn hier al gespot. Ook vissers zijn veel te vinden bij de dam. Vaalkop Dam Nature Reserve ligt op een klein uurtje rijden ten noord-westen van Brits (55 km). Hartbeespoort Dam met vele watersportactiviteiten ligt op iets meer dan 20 km vanaf Brits.

Er zijn mooie 4×4 routes te rijden in het gebied rond Brits zoals de De Wildt 4×4 Trail die door het noorden van de Magaliesbergen voert tussen Brits en Hartbeespoort Dam. Een andere route is de Moegatle 4×4 Trail op zo’n 30 km vanaf Brits. Deze route is 34 km lang en neemt 6 tot 8 uren in beslag, voor de liefhebbers dus!

Op slechts 17 kilometer van Brits ligt het Ann van Dyk Cheetah Centre (voorheen De Wildt Cheetah Centre) waar men zich bezig houdt met het in stand houden van de cheetah en andere bedreigde diersoorten. Dagelijks worden er tours gehouden voor wie meer wil weten over deze bijzondere Afrikaanse wilde dieren. Een andere ‘wild-ervaring’ is Southern Palace Crocodile Adventures waar u tussen de dammen met nijlkrokodillen door loopt en meer te weten komt over deze koudbloedige reptielen. Wie durft kan een ‘cage-dive’ maken om de 3 tot 4 meter lange krokodillen van wel heel dicht bij te bekijken.

Ervaren duikers, maar ook beginners, kunnen terecht bij Miracle Water Divers. Helaas geen mooie koraalriffen of tropische vissen, maar wel helder water tot zo’n 10 meter vol karpers en baars. Naast de verschillende duikplatforms zijn er ook picknickplaatsen, een zwembad en winkeltje. Boek vooraf wanneer u een duikcursus wilt doen.

 

Toevoegen aan reisplan