Bloubergstrand

Bloubergstrand ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van het centrum van Kaapstad en is de plaats bij uitstek om de meest prachtige foto’s te maken van de Tafelberg. Het is gelegen aan de koele Atlantische Oceaan en de wind die hier meestal present is, zorgt voor aangename koelte in de warme zomer.

In 1806 vond hier de slag om Blaauwberg plaats waarbij de Engelsen de Kaap Kolonie veroverden van de Hollanders.
“Ons Huisie” is hier het nationale monument van een lange en kleurrijke geschiedenis en op het moment een restaurant met uitstekende reputatie

Blouberg trekt jaarlijks grote aantallen bezoekers vanuit binnen- en buitenland voor het prachtige uitzicht op de Tafelberg, Table Bay en Robbeneiland. Verder is er veel vertier op het strand en een populaire plek om te surfen. Ook Kite-surfers zult u hier heel veel vinden vanwege de goede golven.

Het Bloubergstrand gebied valt onder een Marine Nature Reserve en duiken en vissen op de Kaapse rots-kreeft en paarlemoen is hier verboden. Wilt u gaan vissen op lokale vissen zoals galjoen, dan heeft u daar een vergunning voor nodig. Gelukkig zijn de lokale witte mossels, een plaatselijke lekkernij, en andere zeedieren ook heerlijk als u ze niet zelf gevangen heeft! U vindt hier een variatie aan restaurants, velen met heerlijke verse zeegerechten op de kaart.

Seizoensgebonden kunt u hier verschillende walvissen en dolfijnen waarnemen en ook de Kaapse pelsrobben worden hier vaak gezien.

Toevoegen aan reisplan