Stormsrivier

Stormsrivier is een klein plaatsje aan de monding van de rivier met de gelijknamige naam. Storms River is gelegen in het Tsitsikamma National Park wat deel vormt van het prachtige groene Garden Route N.P. De bekende hangbrug over de monding van de rievier vindt u hier. Dit is zeker een plaats om mooie foto’s van de ruige kustlijn en de groene bossen te maken en biedt vele prachtige wandel- en hikeroutes.

Het is moeilijk om de schoonheid van dit gebied te beschrijven, maar misschien moet u gewoon de wandelschoenen aan en er op uit! Er zijn tal van korte wandelroutes maar het is ook vanuit hier waar de beroemde 5-daagse Otter-trail begint. Een tocht langs de ruige kust van de Oost-Kaap. Maar ook langs fynbos en eeuwenoude bomen, een gebied voor de natuurliefhebber en degene die van actief zijn houdt.

Een overweldigende adrenaline stoot kunt u verwachten als u gaat bungee jumpen vanaf de Bloukrans brug. Met haar 216 meter, de hoogste vrije val ter wereld. Iets minder gedurft, maar nog altijd spectaculair, is de Canopy tour waarbij u door de toppen van de bomen suist en slingert. De rivier Storms River biedt tal van activiteiten die plaatsvinden op het water bijvoorbeeld: Black Water tubing, een leuk uitje voor een avontuurlijke familie.

Hier op “de plaats van veel water”, want dat is wat Tsitsikamma in het Khoi betekent, is dus altijd wel iets te beleven. Botanisten die niet van avontuur houden, zullen ook van de ene in de andere verbazing vallen als ze de grootste reus van het woud ontdekken. De Yellowwood tree, een boom die door de eeuwen heen niets veranderd is! Hard Pear Trees en honderden verschillende soorten fynbos zullen net als de prachtige wilde kust zorgen voor fantastische foto’s.

In Stormrivier vindt u verschillende restaurants en accommodaties van hotel tot self-catering.

Toevoegen aan reisplan