Knysna

Knysna Zuid-Afrika, gelegen aan de prachtige Garden Route is een toeristische plaats in de West-Kaap Provincie. De Knysna River mondt hier uit in de lagune en was de perfecte plaats om, lang geleden, de start te maken voor een nieuw dorp. Knysna heeft een prachtig uitzicht over de lagune en de twee ‘Heads’ die de doorgang vormen naar de Indische oceaan. En aan de andere kant van het dorp is er de bescherming van de Outeniqua Bergen.

De natuur is hier heel divers, u vindt er meren, fynbos, de lagune, kilometers lange standen, groene bossen en het regenwoud, waar vroeger vele olifanten leefden. De National Lake Area is een nationaal park bij Knysna en beslist een bezoek waard. Het fynbos is deel van het Cape Floral Kingdom en omvat hier zo’n 8000 verschillende soorten planten en is dus een paradijs op aarde voor de botanisten onder u.

De geschiedenis van Knysna draait om de buitenechtelijke zoon van King George de derde; George Rex die zich met familie in 1804 vestigde in Knysna, u komt die naam nogal eens tegen in het pittoreske dorp. In het Millwood House Museum in Queen Street vindt u materialen terug die verwijzen naar de geschiedenis van het dorp. Verder is er in de bergen net buiten Knysna in 1885 ooit goud gevonden, wat leidde tot de bouw van de Millwood Gold Mines en vele arbeiders trok. Nu is er op die plek een mooie picknick plaats en kunt u van hieruit prachtige wandel tochten maken.

Wat te doen in Knysna?

Het Knysna Forest is de grootste attractie van deze plaats, als grootste inheems woud vindt u hier eeuwenoude bomen die hier altijd al voorkwamen maar ook exotische soorten die ooit, lang geleden, meegebracht werden van overzee. U vindt hier Stinkwood, Blackwood, Ironwood en de Kaapse hazelnoot maar ook vele wilde bloemen, varens en kruipers die de bossen hier tal van verschillende kleuren geven. In 2017 was er een grote brand waarbij een deel van het bos in vlammen is opgegaan.

En in zulke bijzondere groene omgeving vindt u natuurlijk ook dieren als kleine antilopen en heel veel verschillende vogels, waarvan de meest bijzondere misschien wel de prachtig gekleurde Knysna Loerie is, maar dat is niet de enige vreemde vogel hier! Heel anders en met uitsterven bedreigde wezens zijn de dwerg kameleon en de Brenton Blue Butterfly, bijzondere dieren waar u niet zo snel op zult stuiten, maar die hier wel voorkomen.

Deze hoofdstad van de Garden Route, met een heerlijk klimaat, is een gezellige plaats met tal van winkeltjes, galerijen en leuke restaurantjes aan het Knysna Waterfront. En ook een bezoek aan Leisure Island is een leuke tijdsbesteding indien u van kleine bijzondere winkeltjes houdt!

Voor liefhebbers van oesters is dit the place to be! Jaarlijks vindt in het Zuid-Afrikaanse winterseizoen, wanneer de temperatuur rond 19 graden is, het Knysna Oyster Festival plaats, een van de bezienswaardigheden van Knysna. Dan worden hier duizenden oesters gegeten en liters lokaal Mitchell’s bier gedronken. De oesters worden hier in de lagune gekweekt. Meer weten over oesters, bezoek dan een kwekerij. Een aantal suggesties voor restaurants: Olive Tree, Sirocco, Anchorage, Pembreys, Chatters Bistro, 34 South, Dry Dock, Quay Four en Restaurant JJ’s.

Waar Knysna en omgeving ook heel bekend om is, zijn de prachtige golfcourses die hier liggen. Pezula, Simola en de Knysna golfcourse zijn prachtige plekken om 18 holes te gaan spelen. Pezula en Simola Golfcourse hebben beiden fantastische accommodaties die u via ons kunt boeken. Naast heerlijk golfen, kunt u hier relaxen bij de spa, heerlijk dineren en natuurlijk genieten van waanzinnige uitzichten.

Bent u in voor een urenlange strandwandeling, begin dan in Brenton on Sea gelegen op één van de Heads en wandel naar Buffalo Bay. Knysna en omgeving biedt ook tal van mogelijkheden voor de sportvisser. Bezoek de plaatselijke hengelsport zaak voor een getijdenkaart, duikertjes, haakjes en een visvergunning (vaak verkrijgbaar bij het postkantoor), en ga er per boot op uit. In het water bevindt zich het unieke Knysna zeepaardje en op het strand van de lagune kunt u de zeer breekbare, bijzondere Pansy schelp vinden.

In de maanden tussen mei en september is het een drukte van belang voor de kustlijn van Knysna, dan bezoeken de Humpback en de Southern Right walvissen deze plek om hier geboorte te geven in de kalme warme wateren van de Indische Oceaan. Een prachtig spektakel als u ze hier ziet spelen met hun jongen en ziet springen.

Toevoegen aan reisplan