Kommetjie

Kommetjie is gelegen aan de westelijke zijde van de Cape Peninsula. Vanuit Kaapstad rijdt u via de prachtige Chapman’s Peak en het plaatsje Noordhoek in zuidelijke richting naar dit dorp.

Gelegen in een rotsachtige inham begrijpt u waar haar naam vandaan komt. Er zijn wat bewijzen dat deze ‘kom’ ooit in de prehistorie gebruikt zou zijn als vissenval.

Kommetjie is nu vooral bekend om haar prachtige surfstranden en kreeftvisserij. Liefhebbers van vuurtorens bezoeken hier “de Slangkop”. Een vuurtoren uit 1919 die met een hoogte van 33 meter uitsteekt boven de rotsen en het donkere zeewater, dat wemelt van het gigantisch lange zeewier.

Het kleine rustige dorp is een ideale plek om bij te komen, heerlijk te relaxen aan de kust waar het geluid van krachtige golven u nooit zal vervelen. Niet even snel erdoor rijden, maar gewoon een paar dagen hier heerlijk vertoeven is ons advies. Voor families met kleine kinderen heeft Kommetjie een veilig getijden bad in de oceaan.

De flora en fauna van Kommetjie is veelzijdig maar vooral de Milkwood bomen hebben een grote aantrekkingskracht op vogels, muizen en baboons. De beschermde boom, met eetbaar fruit en bloemen voor deze dieren, geeft ook een melkachtige latex die van onschatbare waarde is in de traditionele geneeskunst. Daarnaast valt  Kommetjie en omgeving ook in het unieke Fynbos gebied en het is hier waar u de meeste soorten Fynbos ziet groeien per vierkante meter.

In Kommetjie gaat u naar het 8 km lange strand om te surfen, kite surfen, wandelen of paardrijden langs de branding. Na zo’n 3 km komt u langs het scheepswrak de SS Kakapa, wat hier in 1900 vastliep. Daarnaast is het een goede plek om te gaan vogelspotten. Liefhebbers van vogels bezoeken ook het dichtbij gelegen Noordhoek Valley waar u 150 vogels kunt spotten en als u uw blik wilt verruimen, beklimt u de vuurtoren voor een fenomenaal uitzicht!

U kunt bij Masiphumulele, een Xhosa sprekende bevolkingsgroep, een wandeling en Township tour gaan doen. Informatie die u hier krijgt, zal veel duidelijk maken over de tijd van de Apartheid in Zuid-Afrika.

Met de kinderen bezoekt u de Imhoff Farm, waar naast het rijden op kamelen tal van andere dingen te doen zijn. Het is hier ook knuffelen geblazen met de boerderijdieren van Higgledy Pigglely Farm. Of maak hier even een stop voor heerlijke thee of koffie met een echte Afrikaanse versnapering. Lunch wordt bijzonder als u hier gaat proeven van de ‘verser dan vers’ handgemaakte kazen.

De Cape Point route heeft ook een grote aantrekkingskracht op fietsers en mountainbikers, deze kustroute is avontuurlijk en biedt prachtige uitzichten. De imposante 9 kilometer lange Chapman’s Peak Drive met haar 114 bochten is één van ’s werelds mooiste autoroutes. Het heeft adembenemende uitzichten en tal van picknick plaatsen waar u ongestoord van deze schoonheid kunt genieten.

In Kommetjie is alles wat u nodig heeft verkrijgbaar, maar de Longbeach Mall is om de hoek als u de voorkeur geeft aan wat luxere aankopen.

Toevoegen aan reisplan