Bela-Bela

Bela-Bela is een plaats in de provincie Limpopo en ligt tussen Pretoria en Polokwane. Het valt onder het Waterberg District. Bela-Bela betekent vrij vertaald ‘kokend kokend’ en verwijst naar de geothermische warmwaterbronnen. Veel mensen spreken nog altijd van ‘Warmbad’, maar officieel is vanaf 2002 de nieuwe naam Bela-Bela in gebruik.

De warmwaterbronnen werden al rond 1800 ontdekt door een Tswana-stam die neerstreek in dit gebied.
Vandaag de dag zijn ze de bekendste attractie van Bela-Bela. Per uur produceren de bronnen maar liefst 22.000 liter water met een temperatuur van 52 graden Celsius.

Geniet van de thermo-baden en jacuzzi’s met het heerlijke warme, mineraal- en zoutrijke water. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken met de vele activiteiten: glijbanen, golfslagbad, waterskiën, waterfietsen, midget-golf, mini-kartbaan etc.

Houdt u er rekening mee dat het in de weekenden en schoolvakanties druk kan zijn. Dagbezoekers zijn welkom tussen 7:00 en 17:00. U  kunt ook bij het Forever Resorts Warmbaths overnachten.

Altijd al eens tussen de bomen willen slingeren zoals Tarzan en Jane? Bezoek dan de Waterberg Zipline Adventures voor een paar uur slingeren in de prachtige natuur van het Waterberggebied met deskundige begeleiding. Waterberg Zipline Adventures vindt u tussen Bela-Bela en Modimolle, vooraf reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Liever met beide benen op de grond? Rond Bela-Bela zijn vele hikingtrails variërend van een paar uren tot een paar dagen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ‘Wag ’n bietjie’ hikingtrail. Er zijn houten trekkershutten aanwezig waar u kunt overnachten.

Golfliefhebbers kunnen terecht bij Zebula Country Club waar een door Peter Matkovich ontworpen baan op u wacht. Een bijzondere baan waar u tijdens het golfen onder andere giraffes, zebra’s, elanden, kudu’s, gemsbokken, nyala’s, blauw wildebeesten en ander wild kunt zien omdat de baan omgeven is door bosveld.

Er zijn genoeg eetgelegenheden in Bela-Bela en tevens een kleine bierbrouwerij waar de liefhebber een kijkje kan nemen (L’abri Fountain Brewery).

Toevoegen aan reisplan