Limpopo

 

Het noordelijke deel van het Kruger National Park ligt in de Limpopo Provincie (vroeger bekend als Noord Provincie). Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt dichtbij Phalaborwa, een plaats die ook wel bekend is om zijn open kopermijn, de grootste in Afrika.

Naar het zuiden vormen de Waterbergen een gebied dat rijk is aan beekjes, bronnen, moerassen en een overvloedig vogelleven. De steile rotsen en imponerende rotsformaties van de zuidelijke hellingen van de Waterbergen zorgen voor uitmuntende bergsportmogelijkheden. Meer naar het noorden toe bereikt u de Soutpansbergen, met hun imponerende blauwe hellingen dicht begroeid met bossen. Aan de voet van de heuvels ligt het schilderachtige stadje Machado (Louis Trichardt) in één van de lieflijkste streken van het land.

In de provincie leven diverse bevolkingsgroepen met ieder hun eigen rijke cultuur. De Venda, die het oostelijk deel van de Soutpansbergen bewonen, zijn zeer bijgelovig en hechten zeer aan riten en rituelen. De Noordelijke Sotho leven in gemeenschappen in de hele Limpopo Provincie. De beroemde Regenkoningin Modadji leeft nog steeds voort in dit gebied. In het centrum ligt de levendige hoofdstad Polokwane (Pietersburg) – het industriële en commerciële hart van Groot Limpopo.

 

Uw vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Toevoegen aan reisplan