Oost-Kaap

De Oost-Kaap provincie in Zuid-Afrika staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Deze schitterende, malaria-vrije provincie ligt tussen de de West-Kaap en Kwazulu Natal en is de op twee na grootste van Zuid-Afrika. Het is een goede bestemming voor wie op zoek is naar spanning en avontuur, maar ook voor vakantiegangers die een meer ontspannen vakantie willen in de natuur. De provincie staat eveneens bekend als de Adventure Provence en biedt avontuurlijke mogelijkheden het hele jaar door, voor het hele gezin! De Oost-Kaap is gemakkelijk te bereiken via één van de luchthavens.

Surfen en wandelen op het strand kunt u bij Cape St. Francis en Jeffrey’s Bay. Rond Port Alfred vindt u de Sunshine Coast met prachtige stranden waar het zomers echt genieten is. Verder naar het noorden ligt de zogenaamde Wild-Coast, de plek bij uitstek om tot rust te komen, te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur langs de kust.

Mooie natuurparken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Tsitsikamma National Park, Baviaanskloof en de droge Karoo. Tsitsikamma N.P. biedt niet alleen maar mooie groene bossen met wandelpaden, maar ook mogelijkheden voor sportievelingen zoals kanovaren, een Canopy tocht of Blackwater Tubing. Voor de echte waaghalzen bestaat de mogelijkheid tot bungee jumpen.

Liefhebbers van wildlife kunnen diverse parken bezoeken. Zowel SAN parks, Zuid-Afrikaanse nationale parken, als prive parken. Addo Elephant park is wellicht het meest bekende park in de provincie.

De Oost-Kaap kent ook een aantal wat grotere plaatsen zoals Port Elizabeth en East-London, beide gelegen aan de kust. Graaff-Reinet is een schilderachtig stadje in het binnenland met prachtig gerestaureerde oude gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. In het binnenland vindt u ook het culturele dorpje Cata nabij Hogsback wat u kunt bezichtigen. Verder zijn een bezoekje waard: Cradock, King Williams Town, Hogsback, het dorpje Qunu waar Nelson Mandela geboren werd. Aan de kust mag u eigenlijk Coffee Bay, bekend vanwege de ‘Hole in the Wall’, niet overslaan.

Het klimaat in de Oost-Kaap is zeer gevarieerd. Het westelijke deel van de provincie is droog met warme zomers en koele tot koude winters. Het gebied tussen Tsitsikamma en Grahams Town kent milde temperaturen en meer regen. Verder naar het oosten wordt de luchtvochtigheid hoger en heerst een meer subtropisch klimaat, terwijl in het binnenland in de wintermaanden kans is op sneeuw in de bergen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

Toevoegen aan reisplan