Oost-Kaap

De Oost-Kaap provincie in Zuid-Afrika is één van de 9 provincies in Zuid-Afrika. Het staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Deze schitterende, malaria-vrije provincie ligt tussen de de West-Kaap en Kwazulu Natal en is de op twee na grootste van Zuid-Afrika. Het is een goede bestemming voor wie op zoek is naar spanning en avontuur. Maar ook  voor vakantiegangers die een meer ontspannen vakantie willen in de natuur of aan het strand zeer geschikt.

De provincie staat bekend als de Adventure Provence en biedt vele activiteiten, bijzondere routes en avontuurlijke mogelijkheden het hele jaar door, voor het hele gezin! Steeds meer vakantiegangers zetten ook de adembenemende Wild Coast op hun verlanglijstje, het deel ten noorden van East Londen.

Surfen en wandelen op het strand kunt u bij Cape St. Francis en Jeffrey’s Bay. Rond Port Alfred vindt u de Sunshine Coast met prachtige stranden waar het zomers echt genieten is.

Verder naar het noorden ligt de zogenaamde Wild-Coast, de plek bij uitstek om tot rust te komen, te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur langs de kust. Dit deel van de Oost-Kaap is nog wat minder bekend bij toeristen en biedt derhalve ook nog weinig toeristische voorzieningen. U zult hier echt het gevoel hebben in Afrika te zijn! U kunt hier nog stranden aantreffen waar u niemand tegen komt. Leuke plaatsen aan de kust zijn  Morgan Bay, Kei Mouth, Coffee Bay (bekend van de Hole in the Wall)  en Port St. John. Hier zijn diverse accommodaties te vinden.

Mooie natuurparken om te bezoeken in deze provincie zijn bijvoorbeeld het Tsitsikamma National Park, de Baviaanskloof en de droge Karoo. Tsitsikamma N.P. biedt niet alleen maar mooie groene bossen met wandelpaden, maar ook mogelijkheden voor sportievelingen zoals kanovaren, een Canopy tocht of Blackwater Tubing. Voor de echte waaghalzen bestaat de mogelijkheid tot bungee jumpen.

Liefhebbers van wildlife kunnen diverse parken bezoeken. Zowel SAN parks, Zuid-Afrikaanse nationale parken, als prive parken. Addo Elephant park is wellicht het meest bekende park in de provincie. Maar er zijn er veel meer!

De Oost-Kaap kent een aantal wat grotere plaatsen zoals Port Elizabeth en East-London, beide gelegen aan de kust en te bereiken per vliegtuig. Graaff-Reinet is een schilderachtig stadje in het binnenland met prachtig gerestaureerde oude gebouwen in Kaap-Hollandse stijl.

In het binnenland vindt u ook het culturele dorpje Cata nabij Hogsback wat u kunt bezichtigen. Verder zijn : Cradock, King Williams Town, Hogsback, het dorpje Qunu (Nelson Mandela museum) waar Nelson Mandela geboren werd, ook een bezoekje waard.  |

Het klimaat in de Oost-Kaap is zeer gevarieerd. Het westelijke deel van de provincie is droog met warme zomers en koele tot koude winters. Het gebied tussen Tsitsikamma en Grahams Town kent milde temperaturen en meer regen. Verder naar het oosten wordt de luchtvochtigheid hoger en heerst een meer subtropisch klimaat, terwijl in het binnenland in de wintermaanden kans is op sneeuw in de bergen.

 

De Oost-Kaap profileert zich als een bestemming waar duurzaamheid en verantwoord toerisme een prominente rol spelen. Respect voor de natuur en cultuur en betrokkenheid van lokale bewoners staat hierbij centraal.  In Kwelera National Botanical Garden investeert de Tourist Board samen met het South African National Biodiversity Institute in het beschermen, conserveren en laten groeien van inheemse plantensoorten.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

Toevoegen aan reisplan