Nationale Parken Botswana

Central Kalahari

Central Kalahari is een enorm groot gebied en beslaat maar liefst 52.800 km². Het park werd in 1961 opgericht en bestaat voornamelijk uit oude rivierbeddingen, open grasvlakten en zoutpannen. Veel..

Chobe National Park

Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana en heeft een oppervlakte van maar liefst 11.700 vierkante kilometer. Het park dankt zijn naam aan de altijd water dragende..

Linyanti Wildlife Reserve

Het Linyanti Wildlife Reserve ligt in het noorden van het Chobe National Park en beschikt over een enorm divers ecosysteem. Het gebied rondom de Linyanti rivier heeft wat weg van..

Makgadikgadi en Nxai Pans National Park

De Makgadikgadi Pan is een enorme zogenaamde ‘zoutpan’ in het noord-oosten van Botswana. Deze zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden..

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is een beeldschoon wildpark in Botswana ten noord-oosten van de ’toeristenhoofdstad’ Maun. Moremi ligt aan de oostkant van de Okavango Delta en door de overlap met..

Northern Tuli Game Reserve

Het Northern Tuli Game Reserve (afgekort Notugre), ligt in het zogenaamde Tuli Block in het zuid-oostelijke puntje van Botswana en is 78.000 hectare groot. Het reservaat grenst in het zuiden..

Okavanga Delta

De Okavangodelta in Botswana is de grootste binnenlandse delta ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km2.  Het gebied waar de Delta  ligt was ooit een deel van het..

Okavango Delta

Eén van de meest bijzondere natuurgebieden van Afrika is de Okavango Delta. Een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de 1600 km lange Okavango rivier. De rivier ontspringt in het..