Northern Tuli Game Reserve

Het Northern Tuli Game Reserve (afgekort Notugre), ligt in het zogenaamde Tuli Block in het zuid-oostelijke puntje van Botswana en is 78.000 hectare groot. Het reservaat grenst in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het oosten aan Zimbabwe en is onderdeel van The Greater Mapungubwe Transfrontier Conservation Area. Een andere naam voor Northern Tuli Game Reserve is Mashatu Game Reserve of The Land of the Giants. Vanuit Zuid-Afrika is dit reservaat makkelijk bereikbaar.

Tuli kent een landschap wat u nergens anders in Botswana zult vinden en biedt daarnaast goede mogelijkheden om wild en vogels te spotten. U ziet een landschap bestaande uit basaltstenen, heuvels van zandsteen, een netwerk van (meestal droge) rivierbeddingen, groene bebossing op natte plaatsen, open graslanden, moerasachtige gebieden en enorme Baobab en Mashatu bomen. Tijdens een game-drive kunt u onder andere leeuwen, nijlpaarden, giraffes, hyena’s, elanden, zebra’s, impala’s, wildebeesten, steenbokken, gemsbokken, bushbabies, luipaarden, cheetahs en niet te vergeten olifanten spotten. Voor vogelaars is het eveneens een geweldig gebied met meer dan 350 verschillende soorten waaronder de Kori Bustard, de zwaarste vliegende vogel van Afrika. Neushoorns en buffels komen niet in het reservaat voor.

Naast de weelde aan vogels, dieren en fascinerende landschappen vindt u hier ook nog plaatsen met historische waarde: rotstekeningen van de bushman die oorspronkelijk dit gebied bewoonden.

Vanuit de lodges en campings in Tuli kunt u game drives en bush walks maken met gidsen die een zeer goede kennis van het gebied hebben. Met eigen auto op safari door het park is niet toegestaan.

Toevoegen aan reisplan