Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is een beeldschoon wildpark in Botswana ten noord-oosten van de ’toeristenhoofdstad’ Maun. Moremi ligt aan de oostkant van de Okavango Delta en door de overlap met dit natte gebied is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna te vinden. Het park is genoemd naar Chief Moremi van het Batawana volk dat in dit gebied leefde. Het reservaat werd in 2008 uitgeroepen tot het beste game reserve van Afrika door de prestigieuze African Travel and Tourism Association. Plaatsen die u eigenlijk niet mag missen tijdens uw bezoek aan Moremi zijn de Moremi Tongue en Chiefs Island.

Ondanks dat het park niet heel groot is, zo’n 4000 vierkante kilometer, is het enorm divers. Aan de kant van de Okavango Delta zijn plaatsen waar het gehele jaar door water is en in de rest van het park is de hoeveelheid water seizoensgebonden. Qua landschappen loopt het gebied uiteen van lagunes, Mopane bosveld, Acacia bossen tot grasland. Dieren die u hier kunt zien tijdens een safari zijn onder andere: buffels, leeuwen, giraffes, luipaarden, cheetahs, hyena’s, jakhalsen, impala’s en Afrikaanse wilde honden. Zowel witte als zwarte neushoorns zijn geherintroduceerd in het park, waardoor Moremi nu officieel een Big Five reservaat is. Vogelaars kunnen uitkijken voor zo’n 500 verschillende vogelsoorten die in het gebied leven of er neerstrijken tijdens hun trektocht. De maanden juli t/m oktober zijn de piekmaanden voor het spotten van wilde dieren aangezien dit de droge tijd is en het wild zich verzamelt rond de plaatsen waar nog water te vinden is. November en december kunnen extreem warm zijn, normaal gesproken begint het regenseizoen rond december.

Om massa-toerisme te voorkomen zijn er slechts een paar lodges in het park zelf en slechts vier campings. Vooraf uw accommodatie of kampeerplaats bespreken is noodzakelijk. Buiten het reservaat zijn er eveneens lodges van waaruit u dagsafari’s naar Moremi kunt maken. Game-drives kunnen per 4×4 voertuig gedaan worden, te voet met een gids of in het natte gedeelte per mokoro (een soort kano die door een ‘poler’ met een stok wordt voortbewogen). De lodges in het Delta-gedeelte hebben een kleine landingsbaan zodat u met een klein vliegtuigje van lodge naar lodge kunt vliegen indien gewenst. Overnachten bij deze lodges is prijzig maar zeer de moeite waard.

Alvast een voorproefje?

Een van onze klanten documenteerde zijn bezoek aan Moremi in 2017: https://vimeo.com/252672130

 

Toevoegen aan reisplan