Bezienswaardigheden

Boulders Beach

Boulders Beach biedt een leuk uitstapje voor zowel kinderen als volwassenen, hier kunt u Afrikaanse pinguïns (of Jackass pinguïns) van heel dichtbij zien in hun natuurlijke leefomgeving. Boulders Beach vindt..

Bourke’s Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes zijn rotsformaties die eeuwen geleden door erosie zijn gevormd. Ze zijn gelegen op 35 km ten noorden van Graskop en u moet een wandelingetje over paden en..

Cederbergen

Op zo’n twee uren rijden vanaf Kaapstad, nabij de dorpjes Citrusdal en het noordelijker gelegen Clanwilliam, ligt het ruige landschap van de Cederbergen. Een wat onbekender (dus minder toeristisch) natuurreservaat..

Chapman’s Peak Drive

Vijftien kilometer ten zuiden van Kaapstad ligt Chapman’s Peak, een berg waarvan de westelijke zijde op sommige plekken recht naar beneden valt en verdwijnt in de Atlantische Oceaan. Chapman’s Peak..

Garden Route (tuinroute)

Deze indrukwekkende en populaire route dankt haar naam aan de prachtige haast betoverende natuur. Het heeft dan ook niets te maken met gecultiveerde tuintjes, maar alles met majestueuze bergen, ruisende..

God’s Window

Bij de naam alleen al kunt u zich voorstellen dat dit één van de meest spectaculaire plekken van Zuid-Afrika is wat een adembenemend uitzicht betreft. En als u hier staat..

Kaapse Schiereiland

Het Kaapse schiereiland ofwel de Cape Peninsula, is het zuid-westelijke schiereiland van Zuid-Afrika en is omgeven door de Atlantische oceaan. Miljoenen jaren geleden is het tegen het vasteland aan geschoven..

Okavanga Delta

De Okavangodelta in Botswana is de grootste binnenlandse delta ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km2.  Het gebied waar de Delta  ligt was ooit een deel van het..

Panorama Route

De Panorama Route in Zuid-Afrika, langs de Blyde River Canyon in de provincie Mpumalanga is ongetwijfeld een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika. Deze panoramische route loopt door..

Route 62

Officieel begint de Kaapse Route 62 in Robertson en eindigt in Oudtshoorn, maar het stuk van Kaapstad naar Robertson wordt ook vaak beschouwt als onderdeel van de route. U rijdt..

Three Rondavels

De Three Rondavels zijn de meest noordelijk gelegen bezienswaardigheid van de Panorama Route, ongeveer 50 km ten noorden van Graskop. Het zijn drie rotsen opkomend uit de verste wand van de..

Victoria Falls

Victoria Falls In de rivier de Zambezi – op de grens van Zimbabwe en Zambia – bevinden zich de imposante Victoria Watervallen in het Victoria Falls National Park met een..