Garden Route (tuinroute)

Deze indrukwekkende en populaire route dankt haar naam aan de prachtige haast betoverende natuur. Het heeft dan ook niets te maken met gecultiveerde tuintjes, maar alles met majestueuze bergen, ruisende rivieren, wonderlijke lagunes, gouden stranden en sprookjesachtige inheemse bossen. Binnen de Garden Route vallen twee prachtige natuurreservaten: het Wilderness National Park en het Tsitsikamma National Park. Voorheen twee aparte parken, maar tegenwoordig vormen ze samen het Garden Route National Park. De route is ingesloten tussen bergketens en de Indische Oceaan en rijdende op de N2 snelweg zijn er tal van doorkijkjes naar de ruige golfslag van de oceaan en hoge kliffen.

De Tuinroute begint in Mossel Bay en eindigt in Storms River en omvat de Outeniqua-, de Tsitsikamma- en de Langkloof bergketens. Hieronder ziet u een kaart van de Tuinroute. Vanuit de auto al zeer bewonderingswaardig, maar wat dacht u om een aantal stops te maken bij de bezienswaardigheden van de Tuinroute en te logeren in de vele leuke en gezellige kustplaatsjes en actief de natuur in te gaan. Afhankelijk van de plaats waar u bent, zijn er van juli tot november walvissen langs deze kustroute te zien. Soms gewoon vanaf de kust gade te slaan, maar meer zekerheden heeft u als u een boottocht boekt in een van de vele kustplaatsen die deze zee-safari’s aanbieden.

Het is een indrukwekkend gebied voor comfortabele wandelingen van een paar uur tot prachtige spectaculaire tochten van een paar dagen. Een plek waar u heel veel verschillende Fynbos begroeiing kunt zien en er bloeit altijd wel wat op deze ongeveer 200 km lange route. Bent u van plan te gaan wandelen, neem dan een paar stevige wandelschoenen mee.

Wat is de beste reistijd om de Tuinroute te bezoeken?
De Garden Route is het hele jaar door bijzonder en mooi. De milde tot warme zomers en de milde tot koele winters zorgen ervoor dat er altijd iets te bewonderen valt en met een temperatuur van 10° in de winter en zo’n max. 30° in de zomer is het aangenaam om de dag actief door te brengen.

Aan de Garden Route vindt de golfspeler meer dan 10 zeer goede golfcourses, waarvan enkele deel uit maken van de Top 10 van South Africa’s Golfbanen. Dit is dus ook een prachtig gebied om een golfreis te maken.

Verblijven kunt u in 5 sterren locaties met spa, maar ook heerlijk ongecompliceerd self-catering cottages of campings midden in de natuur, er is echt voor iedere smaak een gepaste accommodatie.

Tal van natuur- en wildreservaten liggen aan deze route waarvan sommige ook lodges hebben waardoor u kunt verblijven tussen het Afrikaanse wild. Niet alleen klein wild, maar ook de Big 5 kunt u zien aan de Tuinroute van Zuid-Afrika.

Plaatsen en hoogtepunten aan de Garden Route:
Mossel Bay, waar naast allerlei sportieve buiten activiteiten ook het Bartelomeu Dias museum een bezoek waard is.
George, rijdt hier de prachtige pas door de Outeniqua Mountains en maak ook kennis met het ‘hinterland’ als de kleine Karoo. Golfers zullen het hier een waar paradijs vinden.
Wilderness, het hart van de tuinroute met een kralensnoer van aaneengesloten meren en een prachtig uitkijkpunt vanwaar het goed dolfijnen spotten is. Lees ook onze informatie over het hier gelegen Wilderness National Park.
Knysna, Uren lange strandwandelingen, boottochten op de lagune, gezellige terrassen en glooiende golfheuvels zijn kenmerken voor een verblijf in dit pittoreske vissersplaatsje. Oh en dan vergeet ik bijna de overheerlijke oesters te vermelden waar Knysna zo beroemd om is!
Plettenberg Bay, hier aan de Riviera van Zuid-Afrika zijn watersporten, zonnen, winkelen en vertoeven op een terras een heerlijke dagbesteding. Keurbooms nature reserve en natuurgebied The Crags zijn ‘just around the corner’. Er is een Aquapark, een Avonturen land, Monkeyland en een Vogelparadijs; Birds of Eden. U ziet, veel vertier voor volwassenen, maar ook voor de kinderen van alles te beleven!
Storms River, kajakken, in grote ‘autobanden’ door de rivier gaan, mountainbiken of beginnen aan de 5 daagse Ottertrail wandeling dat kan vanuit hier.

Toevoegen aan reisplan